Ana sayfa » Güncel » GÜMRÜKÇÜ; “VATANDAŞIN ÖNÜNE SANDIK KOYACAĞIZ..”

GÜMRÜKÇÜ; “VATANDAŞIN ÖNÜNE SANDIK KOYACAĞIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çiğli Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti. Oturumda ilçe açısından birbirinden önemli konular masaya yatırıldı.

Eski Kültür Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Çiğli Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi sıfatıyla görev yapan Prof. Dr. Burhan Suat Çağlayan’ın kurucusu olduğu Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) bir girişimde bulundu.

Meclise yansıyan gelişmede Ege Üniversitesi (EÜ) ve Dokuz Eylül Üniversite (DEÜ) hastanelerinde bulunan konukevi tesislerinin benzerinin Çiğli’de yapılması önerisi getirildi.

Vakıf yöneticileri de meclis oturumunu izlerken CHP’li Çağlayan bir konuşma yaptı. Ayrıca mecliste hazır bulunanlara KİTVAK’ın çalışmaları ve önceki süreçte hayata geçirilen tesislerden görüntülerin yer aldığı bir sunumun bulunduğu video gösterimi yapıldı.

Çağlayan oturum start almadan yaptığı kısa konuşmada, “Yönetim kurulu üyeleriyle Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversiteleri’nde konukevi yapma kararı aldık. Hepsi tıkır tıkır çalışıyor. Yapılan en güzel şeylerden birisi. Ama zor oluyor biraz.

Hastane yapmak daha kolay galiba, destek alıyorsunuz. Kanserli hastaların yakınları sürünüyor. O insanların neler çektiğini çok iyi biliyorum. Onlara konukevi yapmak çok önemliydi. İsterim ki benzeri bir proje Çiğli’ye kazandırılsın. Bu çok hayırlı bir proje” dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise konuyla ilgili, “Çiğli Belediyesi’nden böyle bir tesisin yapılması için yer önerisi yapılması istendi. Biz de olumlu gördük. Sizlerle paylaşmak istedik. Böyle bir tesis Çiğli’ye fayda sağlar. Sayın bakanımız, büyüğümüz gözüne bir yer kestirmiş, konuşulur ve meclis gündemine getiririz” açıklamasında bulundu.

VATANDAŞIN ÖNÜNE SANDIK KOYACAĞIZ!
Makam masasını vatandaşın huzuruna götürmesiyle dikkat çeken Başkan Gümrükçü mecliste yeni dönem için de konuştu. Gümrükçü, “İlerleyen süreçte vatandaşın önüne sandık koyacağız. Vatandaş gelecek sorunları neyse o sandığın içine atacak. Biz de çözüm için elimizden geleni yapacağız. Teşhisi doğru koymamız lazım ki tedaviyi düzgün yapalım” dedi.

ÇİĞLİ AVRUPA’YA AÇILIYOR..
‘12 Yıldız Şehir Projesi’ne başvuru yapılacağını söyleyen Başkan Gümrükçü, “İzmir Avrupa değerlerine en yakın illerden biri. Çiğli de İzmir’de olduğu için böyle bir karar aldık. Çiğli Avrupa değerlerine sahip bir ilçedir” dedi.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ’DEN ZAM YAPILMASIN ÖNERİSİ..
Başkan Gümrükçü ayrıca oturumda belediyedeki çeşitli harçlara ve vatandaştan alınan katı atık bedellerine zam uygulanmaması yönünde teklif vereceğini ifade etti. Gümrükçü, “Zaman zaman vatandaşlardan belediyenin aldığı çeşitli harçların yüksekliğiyle ilgili serzeniş var.

Ben 2020 yılında katı atık bedeli ve diğer harçlara eğer uygun görürseniz zam yapmama önerisinde bulunacağım. Aynı zamanda harçların diğer ilçelerle karşılaştırılarak eşit düzeye getirilmesi kararlılığındayım” açıklamasında bulundu.

SİZİ VE ARKADAŞLARINIZI KUTLUYORUM..
AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe ise, “İzmir’de en yüksek su parasını ve katı atık bedelini Çiğli ödüyor. Burada aldığınız karar alkışlanacak bir karar. Sizi ve arkadaşlarınızı kutluyorum. İnşallah önümüzdeki yıl İzmir’deki en yüksek katı atık bertaraf bedelini biz ödememiş oluruz. Böyle bir şeyi meclis kabul eder, etmeli de!” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com