Ana sayfa » Yerel » “FIRSATÇILIK GALİP GELDİ, MÜCADELE’DEN VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

“FIRSATÇILIK GALİP GELDİ, MÜCADELE’DEN VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 3 Temmuz tarihinde yapılan Aliağa Belediye Meclisi toplantısında CHP grubunun belediyenin borçlanmasına yönelik maddenin görüşülmesi esnasında fire vermesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Başkan Gülsen Cirit imzasıyla yapılan açıklama şöyle;

”Kriz, aynı bünye içinde ise fırsat demektir. Ama fırsatçılık barışı ve hoşgörüyü zedeler. Aliağa bugünlerde işçi çıkarmaları nedeniyle toplumsal bir hassasiyet içindeyken, yetki ve sorumluluğu olanların fırsatçılık yapması gayri ahlakidir.

3 Temmuz tarihli belediye meclisi gündem maddeleri biliniyordu. Ancak, parti meclis üyelerimizde oluşan sağlık veya başka zaafiyetleri fırsat bilerek 22 dakika içinde gündem dışı ve Aliağa’nın geleceği ile ilgili 5 maddeyi de uygun zamandır diye gündeme dahil etmek ve hiç bir maddeyi tartıştırmadan oldu bitti’ye getirerek onaylatmak bugün için size bir zafer duygusu yaşatabilir ama Aliağa halkı bunun acılarını çekecektir.

Aliağa halkı adına tartışılmadan geçirilen bu maddeler 59 adet belediye varlıklarının satılabilmesi, bazı gayrimenkullerin şirketlere devredilerek meclis kontrolünden çıkarılması, daha fazla işçi mağduriyeti ve gelirinden 3-4 kat fazla borçlanmasının önünü açan maddelerdir.

2018 denetim raporunda batık durumda olduğu ifade edilen belediye borçlarına yeni borçların eklenmesine yol açmıştır. Tasarruf nedeniyle işçi çıkarılırken, Türkiye’de borçlanma faizinin en yüksek olduğu dönemde bu borçlar Aliağa halkına büyük bir yük getirecektir.

CHP olarak buna meydan vermemek, işçi çıkarmaların önünü kesebilmek ve Aliağa halkını kontrolsüz borç içinde bırakmamak için gücümüz yettiğince olağanüstü gayreti yönetim ve meclis üyelerimiz olarak gösterdik.

Ancak iki meclis üyemizin katılamaması veya katılmaması nedeniyle fırsatçılık galip gelmiştir. CHP Aliağa olarak bize umut bağlayan, bize inanan tüm Aliağa halkına üzüntümüzü belirtir, her koşulda Aliağa için mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi bildiririz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com