Ana sayfa » Güncel » SOYER, 25 İLÇENİN BELEDİYE BAŞKANIYLA BULUŞTU..

SOYER, 25 İLÇENİN BELEDİYE BAŞKANIYLA BULUŞTU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 25 ilçenin belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıya AKP grubu tepki gösterdi. AKP’nin gösterdiği tepkiye İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer toplantı sonrası yanıt verdi.

”EŞİT DAVRANMAK BÖYLE Mİ OLUR?”

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yaptığı yazılı açıklamada Büyükşehir’de gerçekleştirilen toplantıya Cumhur İttifakı belediyelerinin davet edilmemesini eleştirerek: “Bu söylemlere sahip bir büyükşehir yönetimi nasıl olur da 25 belediye başkanını sözde koordinasyon toplantısına çağırır da Cumhur İttifakı belediyelerini çağırmaz? Eşit davranmak böyle mi olur? Daha en baştan ayrımcılık yapıldı.

Kentin sorunlarının çözümü konusunda sadece 25 belediye ile mi yol yürümeyi tercih edecekler? Böylesine sorumsuz ve bir tarafın hizmetine hareketle yapılmış bu sözde koordinasyon toplantısı bize CHP zihniyetinin kendi menfaatinden başka bir şeye önem vermediğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

“TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIYLA DA BULUŞACAĞIZ”

Gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bütün ilçe belediye başkanlarıyla da buluşacağını ifade ederek:” Bu toplantının tüm belediye başkanlarıyla yapılacak ayağı da olacak. Yarından sonra da metropoldeki 11 ilçeyle yapacağımız bir toplantı var. Toplantının gündemine göre değişiyor. 30 ilçeyle de konuşacaklarımız var” dedi.

Son zamanlarda CHP’li belediyelerde yaşanan işten çıkarmaları da değerlendiren Başkan Tunç Soyer: “ Büyükşehir olarak müdahil olmamız çok yakışık almaz. İlçe belediye başkanlarının gerekçeleri vardır, onların takdiridir. Onlara sormak lazım” dedi.

“4 SAATLİK BİR GÜZEL TOPLANTI OLDU”

Başkan Tunç Soyer toplantıda bir çok başlığın masaya yatırıldığını belirterek: “Yaklaşık 4 saatlik güzel bir toplantı oldu. Özeti; ilçelerin çalışmalarını koordinasyonla İzmir’de nasıl ortaklaştırabiliriz ve Türkiye’ye yönelik yeni bir İzmir algısı nasıl yaratabiliriz? Bunları konuştuk. Birçok başlık var. Strateji planı konuştuk. İzmir Vakfı’nı konuştuk. İmar ruhsatı İzmir’in her yerinde aynı prosedürlere tabi olmalı.

Sosyal hizmetler aynı koordinasyon içinde yürümeli. Sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar kontrol edilmeli, tek bir koordinasyon içinde yürütülmeli. Çok başlık altında neleri ortaklaştırabiliriz bunları konuştuk. Gelir artırımı üzerine konuşmalar yaptık” ifadelerini kullandı..

Ege’nin Sesi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com