Ana sayfa » Güncel » KENDİ HALI SAHALARINI YAPAN ÇOCUKLARA, BELEDİYE’DEN GERÇEK HALI SAHA..

KENDİ HALI SAHALARINI YAPAN ÇOCUKLARA, BELEDİYE’DEN GERÇEK HALI SAHA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yozgat’ta mahalle arasındaki boş arsayı, evlerinden getirdikleri eski halı ve kilimleri sererek halı sahaya dönüştüren çocuklara, belediye tarafından halı saha yapılıyor.

Aşağınohutlu Mahallesindeki bazı çocuklar, bir süre önce belediye binasına yaklaşık 200 metre mesafedeki boş arazide maç yapmaya başladı.

Çocuklar daha sonra arsayı önce temizledi, ardından ise evlerinden getirdikleri eski halı ve kilimleri sererek kendilerine ‘halı saha’ yaptı.

Taşlardan kale yapan çocuklar burada futbol oynamayı sürdürdü. Çocukların bu harekâtı kamuoyunda büyük ilgi gördü.

Bunun üzerine harekete geçen Yozgat Belediyesi, Halk Eğitim Merkezinin bahçesine halı sahanın yapılmasını kararlaştırdı. Karar üzerine belediye ekipleri bu alanda çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Celal Köse, yaptıkları araştırma sonucunda Halk Eğitim Merkezinin bahçesine halı saha yapılmasına karar verdiklerini söyleyerek, “Biz çalışmalara başladık. Personellerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. En kısa süre içerisinde halı sahamız hizmete açılacak.

Seçim beyannamemizde söz verdiğimiz ’10 Mahalleye 10 Halı Saha’ projemiz için de arsa belirleme çalışmalarımız sürüyor. Biz istiyoruz ki; çocuklarımız güvenli bir şekilde oyun oynasın ve spor yapsınlar. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Çocuklarımız için belediyenin tüm imkânlarını seferber etmeye hazırız..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com