Ana sayfa » Yerel » GÜZELHİSAR RESMEN .OK AKIYOR, YETKİLİLER ÖYLE BAKIYOR!

GÜZELHİSAR RESMEN .OK AKIYOR, YETKİLİLER ÖYLE BAKIYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kuzey Ege Haber’e her gün çok sayıda ihbar mesajı geliyor. Kimi fotoğraf kimide video formatında oluyor bu mesajlar, içerik olarak.

Son günlerde Güzelhisar Çayının çok kötü koktuğu, renginin ise kanalizasyon atığı ile birebir aynı olduğu şeklindeki mesajlar bunlar. Aktif Radyo-Bülten’den Murat Öztürk ile bölgeye gidip araştırma yaptık geçtiğimiz gün. Viking Fabrikasının bir kaç yüz metre yukarısından başlattık Güzelhisar Çayındaki araştırmamızı.

O bölgelerde Viking’in Çaya boşalttığı drenaj borusunun ağzındaki sıvının görünümü ve boşalttığı bölgede görünüm olarak bir kirliliğe neden olmadığı sonucuna vardık. Tabi bu görünen drenajı Viking’in, başka bir boşaltım hattı olup-olmadığını bilmiyoruz, şimdilik.

Sonrasında Güzelhisar Köprüsünün altında devam ettik araştırmamıza. Gelen ihbarlar bire bir doğruydu. Müthiş bir koku eşliğinde dev bir açık kanalizasyon görünümü vardı bölgenin. İnsan dışkıları suyun yüzünde geziniyordu adeta. Tek bir canlı yoktu suyun içinde hareket eden yada hava kabarcığı görünen.

Koku o kadar kesif ve ağırdı ki ,45 dereceye yakın güneşaltı sıcaklığıyla da birleşince nefes alıp-vermeyi imkansız hale getiriyordu. Bir-kaç yüz metre aşağı inip Kunduz Deresinin Güzelhisar Çayı ile birleştiği noktaya geldik. Burada Kunduz’un suyunun yeşil göründüğünü belirledik, oysa Güzelhisar Çayı o noktada aynen yukarıdaki gibi sapsarı, kanalizasyon renginde akmaya devam ediyordu. Orada su ortadan şeritle bölünmüş bir şekilde iki renk olarak akmaktaydı.

SUYUN, KİMYASAL VE BAKTERİYOLOJİK ANALİZİNİN YAPILMASI GEREKİYOR..

Güzelhisar ve Kunduz daha aşağıda denize akıyor bilindiği gibi. Orada Ağapark Tesisi bulunuyor. Yüzlerce, binlerce insan plajdan denize giriyor. O suyun içinde bulunan kimyasal ve biyolojik maddelerin mutlak surette incelenmesi gerekiyor.

PLAJDAN DENİZE GİREN İNSANLAR İÇİN TEHLİKE BÜYÜK!

Rüzgarla birlikte dalgalar yönü de değişiyor. Bir gün karadan denize esen rüzgar, ertesi günü tam tersi olarak denizden-karaya esiyor. Bu durumda denize akan maddelerin plajdan denize giren insanlar için nasıl bir tehlike yaratabileceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok.

YETKİLİLER BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMELİ..

Bu vesileyle yetkililere sesleniyoruz. Kirliliğe neden olan kaynağı belirleyin ve cezası neyse en ağır tarifeden kesin. Binlerce insanın sağlığıyla, yaşamıyla oynamayı hiç kimsenin hakkı olmamalı. Biz basın mensupları olarak aldığımız ihbar mesajlarını bağlamında görevimizi yaptık diye düşünüyor topu yetkililere atıyoruz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com