Ana sayfa » Güncel » SARIZEYBEK CİMER’E YOLLADI;”74 MEHMETÇİĞİN KATİLİNİ TRT’YE ÇIKARAN KİMSE HESAP VERSİN!”

SARIZEYBEK CİMER’E YOLLADI;”74 MEHMETÇİĞİN KATİLİNİ TRT’YE ÇIKARAN KİMSE HESAP VERSİN!”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Efsane Albay olarak bilinen Erdal Sarızeybek, 74 mehmetçiğin katili olarak nitelendirdiği ve hala aranmakta olan Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasıyla ilgili olarak CİMER’e suç duyurusunda bulundu.

74 Mehmetçiğin katilinin TRT’ye çıkarılmasının sorumlusu kimse hesap versin diyen Sarızeybek’in başvurusu şöyle;

SARIZEYBEK: TRT’YE ÇIKAN 74 ASKERİMİZİN KATİLİ OSMAN ÖCALAN

“1992 Yılında Şemdinli’de Hudut Tabur Komutanlığı görevinde bulunan emekli albay Erdal Srızeybek AKP’nin savunduğu Osman Öcalan ile ilgili şunları söyledi:

Yıl 1992…
Şemdinli’de Hudut Tabur Komutanıyım, Fransa’da yüksek seviyeli güvenlik okulunu bitirmiş, geri dönüşümde Şemdinli’ye tayinim çıkmıştı. Temmuz ayında göreve başladım, bir ay oldu olmadı Alan hudut bölüğüne ağır bir saldırı yapıldı. Ağır bir çatışma 19 şehit, teröristler yerde bıraktıkları ölülerini bile alamadan kaçtılar, İran’a gittiler ama ne yapayım, 19 şehit…

ÖNCE ALAN SONRA AKTÜTÜN..

Daha yeni gelmişim… Bölgeyi tanımıyorum, hududu daha görememişim, personelimi bile tanımaya daha fırsat bulamamışım, çabalıyorum… Derken Aktütün karakoluna saldırdılar, Alan’dan yedi gün sonra… Takviye filan demeden üç askerle koşa koşa gittik, doğrudan çatışmaya girdik. Bu teröristler Barzani bölgesinden geldiler, tıpkı Alan’daki ölülerini bırakıp Barzani bölgesine geri kaçtılar ama 22 evladım yanımda şehit düştü.

ÖNCE ALAN SONRA AKTÜTÜN SONRA DERECİK..

Biz daha ‘Ne oluyor neler oluyor‘ bile diyemeden, 15 gün sonra Derecik karakolumuza saldırdılar. Bu kez kod adı Ferhat olan İmralı’daki mahkumun kardeşi Osman Öcalan da başlarında. Siz bu Öcalan’ı tanıyorsunuz hani şu İstanbul seçimi öncesinde apar topar TRT ekranlarına çıkarılıp canlı yayında konuşturulan terörist.

İşte bizim karakollarımıza saldıran oydu. Neleri var neleri yoksa hepsini toplayıp gelmişler aynı anda Derecik komando bölüğüne, Yeşilova hudut bölüğüne ve Umurlu hudut bölüğüne eş zamanlı saldırıya geçtiler. 33 şehit verdik bu çatışmalarda.

HAKURK SORUMLUSU KOD FERHAT OSMAN ÖCALAN..

Sonuçta kendi kitaplarına yazdıkları ifadeyle ‘kaldırmayacakları kadar ağır bir kayıp’ verdiler ve Barzani bölgesine Hakurk’a kaçtılar . Bu Hakurk şu anda Türk Ordusunun ‘PENÇE HAREKATI’ adı altında halen sınır ötesi harekat yaptığı Hakurk’tur..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com