Ana sayfa » Güncel » “EYT’LİLER VARLIKLARINI OYLARIYLA İSPAT ETTİLER”

“EYT’LİLER VARLIKLARINI OYLARIYLA İSPAT ETTİLER”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de söz alarak emeklileri ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sorunlarını dile getirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşların yaşamış odluğu mağduriyetleri bir kez daha TBMM gündemine taşıdı.

Gürer, “Bu ülkede emekli 3 ayrı maaş almaktadır. Bu konuda da intibak yasasıyla ilgili bir kanun teklifi verdim. Bunun da önümüzdeki günlerde Meclisimize geldiğinde değerlendirileceğini düşünüyorum” dedi.

“AYLIK BAĞLAMA ORANLARI BÜYÜK MAĞDURİYET YARATTI”
Aylık bağlama oranlarıyla ilgili yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısında bulunan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2000 yılından önce emekli olanlar, 2000-2008 aralığında emekli olanlar, 2008’den sonra emekli olanlar olmak üzere 3 ayrı emekli maaşının varlığı emeklilerin mağduriyetini artırmaktadır. Bu konuda da intibak yasasıyla ilgili bir kanun teklifi verdim.

Bunun da önümüzdeki günlerde Meclisimize geldiğinde değerlendirileceğini düşünüyorum. Aylık bağlama oranlarıyla ilgili yapılan yanlıştan dönülmelidir. Emekli olanların ne yazık ki aylık bağlama oranlarıyla maaşları emekli oluncaya kadar geriye doğru işlemekte, bu konuda da büyük mağduriyetler yaşanmaktadır” dedi.

“EYT’LİLER VARLIKLARINI OYLARIYLA İSPAT ETTİLER”
EYT’lilerin durumuna da değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT’lilerin İstanbul seçimlerinde kendi varlıklarını oylarıyla ispat ettiklerini söyledi.

EYT’lilere “Türedi.” demenin sorunu çözmeyeceğini ifade eden Gürer, “EYT sorunu bu ülkenin gerçeğidir ve bir an önce Meclis eliyle bu sorun çözümlenmelidir” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com