Ana sayfa » Yerel » İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERDEN, ALİAĞA HALKINA MEKTUP..

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERDEN, ALİAĞA HALKINA MEKTUP..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesince işten çıkarılan 179 işçi sosyal medya üzerinden Aliağa Halkına mektup yolladı. İşçilerin yaşanan süreçle ilgili bilgi vermek ve maaşlarla ilgili bilgi kirliliğini gidermek amacıyla yazdıkları mektup şöyle;

DEĞERLİ ALİAĞALILAR;
Belediye Başkanı Serkan Acar, “Ben yetkiyi halktan aldım, istediğimi alır, istediğimi çıkarırım” diyerek, şimdiye kadar, 179 işçinin işine son verdi. Borç harçla geçinmeye, çocuk okutmaya çalışan bizleri kapının önüne koydu.

Seçim propagandası yapılırken, “Tekrar seçilirsem bütün kadrolu ve belediye şirket işçilerinin işine son verme vaadi” verildi de biz mi duymadık. Halk yetkiyi işçi atsın diye mi ? Yoksa daha iyi hizmet üretilsin, Aliağa’da yaşam daha kolaylaşsın, İnsanların refah seviyesi artsın diye mi verdi ? Bunun kararını siz değerli Aliağa’lılara bırakıyoruz.

Bizler, 25-30 yıldır Belediyede sendikalı ve toplu sözleşme haklarıyla çalışan kadrolu işçileriz. Bizlerin çalışma koşulları, iki yılda bir Belediye yönetimiyle karşılıklı imzalanan toplu sözleşmelerle belirlenmektedir. En son 31 Mart seçimlerinden bir ay önce toplu sözleşmemizi Serkan Acar’ın da imzasıyla bağıtladık ve enflasyon oranında zam aldık.

Resmi istatistiklerde yoksulluk sınırı 6.500 TL civarındayken, bizler yıllardır sendikamızla birlikte verdiğimiz mücadeleler sonucu ancak yoksulluk sınırında ücretler alıyoruz.

Fazla mesailerle birlikte biraz daha yoksulluk sınırının üzerine çıkabiliyoruz. Hiçbirimiz kendi isteğimizle fazla mesai de yapmadık. Bizler hakkında 15.000 TL maaş alıyorlarmış, diye sürdürülen yalanlara inanmayın.

Keşke ülkemizde bütün işçiler, sendikalı ve toplu sözleşmeli çalışabilseler ve yoksulluğa mahkum edilmeselerdi. Bizler sadece kendimiz için değil bütün işçiler için yıllardır meydanlara çıkıp daha güzel bir yaşam için mücadele veriyoruz.

Bütün işçiler daha iyi koşullarda çalışırlarsa, esnaflar ve geniş bir halk kesimi de daha iyi koşullarda yaşayabilirler. İşçiler fakirleşirse, sadece zenginler daha da zengin olur ama halk fakirleşir. Çünkü biz halkın en büyük parçasıyız.

Kadroluların tamamıyla birlikte, taşerondan Belediye şirketine geçirilen KHK’lı işçilerden de şimdiye kadar 79 arkadaşımızın işine son verildi. 3.500 TL civarında maaş alan arkadaşlarımız için Belediye Başkanı seçimden önce, kadrolularla maaş farkını azaltma sözünü vermişti. Şimdi ise bu maaşları bile çok görerek işten çıkarılıyoruz. Asgari ücretle çalışmaya zorlanıyoruz.

Değerli Aliağa’lılar,
Aliağa Belediyesi bugün borç batağı içindeyse, bunun sorumlusu biz çalışanlar değiliz. Belediyenin gelir-giderleri, yapılan harcamalar, satılan arsalardan sağlanan kazançlar, kiralık araçlara ödenen fahiş tutarlar şeffaf bir şekilde halka açıklanırsa, bunu herkes görür.

Satılan onca Belediye arsasına rağmen borç yükü 35 milyondan 250 milyona çıktıysa, ortada kötü bir yönetim vardır demektir.ve şu bilinmeli ki Belediyeyi biz yönetmedik. Bizler sadece, verilen görevleri yerine getirdik, Aliağa Halkına hizmet ettik.

Hepimiz emekçiyiz. Yarın bütün patronların, ben isteğimi alır iştediğimi çıkarırım diyerek, sizleri de işsiz bırakmaması için bugün verdiğimiz mücadeleye destek olun. Biz kazanır ve işimize dönersek, bütün Aliağa işçisi ,esnafı ve halkı da kazanacak.

ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN,

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com