Ana sayfa » Güncel » HANGİ ANKET ŞİRKETİ, SEÇİM SONUCUNU DOĞRU BİLDİ?

HANGİ ANKET ŞİRKETİ, SEÇİM SONUCUNU DOĞRU BİLDİ?

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından anket şirketleri de seçimi kimin kazanacağına dair halkın nabzını tutan çalışmalar yapmıştı.
Bu çalışmalar arasında Konda Araştırma şirketinin yaptığı araştırma, 23 Haziran seçim sonuçlarını en doğru tahmin eden Konda araştırma oldu.

ANKA Haber Ajansı’nın paylaştığı resmi olmayan sonuçlara göre de İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy oranı farkının yüzde 9 olduğu görülüyor.

İşte paylaşılan tahminler:

ORC Araştırma Eğitim Danışmanlık’ın son anketinde 23 Haziran’da Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’ın yüzde 47, Ekrem İmamoğlu’nun ise yüzde 46.7 oranında oy alacağı tahmin edilmişti.

Optimar Araştırma şirketi, 23 Haziran seçimleriyle ilgili düzenlediği son ankette CHP adayı İmamoğlu’nun desteğini yüzde 52, AKP adayı Yıldırım’ı ise yüzde 48 olarak açıklamıştı. Optimar İmamoğlu’nun lehine 4 puanlık bir fark olacağı görüşündeydi.

ADA Araştırma şirketinin yaptığı ankete katılanların verdiği cevaplara göre kararsızların dağıtılmasının ardından Yıldırım yüzde 48,30 destek alırken, İmamoğlu yüzde 50,6’lık oranla öne geçiyordu.

Themis Araştırma Şirketi İmamoğlu’nun 23 Haziran seçimlerinden yüzde 53.4 oy oranıyla galip ayrılacağını tahmin etmişti. Yıldırım’ın oy oranı ise yüzde 45.7.

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin son anketine göre 23 Haziran seçimlerinde İmamoğlu’nun oy oranı yüzde 50.2, Yıldırım’ın yüzde 48.1 olmuştu.

Konda, 23 Haziran’da İmamoğlu’nun yüzde 54, Yıldırım’ın da yüzde 45 oranında oy alacağını tahmin etmişti. 31 Mart için anket açıklayan Gezici ise 23 Haziran’le ilgili veri paylaşmamıştı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com