Ana sayfa » Güncel » SÜT KUZUSU PROJESİNDE HEDEF, 250 BİN ÇOCUK..

SÜT KUZUSU PROJESİNDE HEDEF, 250 BİN ÇOCUK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu projesini büyütmek için tarımsal kalkınma kooperatifleri ile yol alacak. Süt ulaştırılan çocuk sayısı, 134 binden 250 bine çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama’da tarım kooperatiflerinin başkanları ile bir araya geldi. Soyer, burada yaptığı görüşmelerin ardından İzmir’de tarımsal kalkınmanın sağlanması için desteğe devam edeceklerini açıkladı.

İzmir’i tarımsal kalkınmanın başkenti haline getirmek için kooperatiflerin destekleneceğini vurgulayan Soyer, Süt Kuzusu projesini büyütmek için de, tarımsal kalkınma kooperatifleri ile birlikte yol alınacaklarını ifade etti. Kooperatiflerin desteklenmesi ile birlikte süt ulaştırılan çocuk sayısının 134 binden 250 bine çıkacağının altını çizen Tunç Soyer, böylece kooperatiflerin ürettikleri sütü, değerinde satabileceklerini vurguladı.

İlk olarak Bergama ilçesinin Kozak Yaylası bölgesinde bulunan tarımsal kalkınma kooperatiflerinden başlanarak süt alınacağını söyleyen Soyer, bölgedeki kooperatifler ve üreticiler için de umut oldu.

Bergama’daki kooperatif başkanları, belediyenin kendilerinden süt almasının önemli olduğunu belirtti. Bergama Hisarköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çakı, “Bu projeyle birlikte ortaklarımıza yeni bir heyecan geldi.

Bölgemizin kalkınması için gösterdikleri emek ve özveri için Tunç Başkanımıza ve İzmir Köy-Koop’a teşekkür ederiz” dedi. Bergama Örenli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Yılmaz ise, bu ortaklıkla beraber çok daha fazla süt üreteceklerine inandıklarını belirtti..

Kaynak-DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com