Ana sayfa » Güncel » HALK MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI, İLK KARARLAR ALINDI..

HALK MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI, İLK KARARLAR ALINDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy katılımcı ve halkçı belediyecilik için kurduğu “Menemen Halk Meclisi”nin ilk toplantısını Cumhuriyet Meydanı’nda halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.

Seçim kampanyası boyunca sık sık Menemen’de halkçı belediyecilik anlayışını hayata geçireceğinden söz eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un sosyal belediyecilik yaklaşımı çerçevesinde hayata geçirdiği Halk Meclisi’nin ilk toplantısı 20 Haziran Perşembe günü Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Belediyenin aldığı kararlarda halkın da söz sahibi olacağını vurgulayan Başkan Serdar Aksoy, Menemenlilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda Halk Meclisi ile ilgili ilk bilgileri paylaştı.“Yeni bir yönetim tarzı oluşturuyoruz”Bir ezberi bozarak, yeni bir yönetim tarzına, yeni bir anlayışa adım attıklarının vurgusunu yaptığı açılış konuşmasında Başkan Serdar Aksoy, Halk Meclisi’nin nasıl kurulması gerektiği konusunda fikirlerini de paylaştı.

“Her mahalleye sandık kuracağız”

Vatandaş Halk Meclisi üyelerini kendi seçecek. Buradaki amacımız hesap veren, katılımcı bir belediye olmak. Farklı kimliklerden, inançlardan, kültürlerden insanları bir araya getirerek toplumsal kardeşliği pekiştireceğiz. AKP’den TKP’ye, Vatan Partisi’nden MHP’ye kadar her siyasi partiden bir temsilci isteyeceğiz. Farklı görüşlerin bu mecliste bir arada çalışmasını istiyoruz.”

Yeni bir dönem için ilk adımı attıklarını söyleyen Serdar Aksoy, “Yola çıktığımız ilk andan itibaren iki dönem Belediye Başkanlığı yapacağımın altını özellikle çiziyorum. Üçüncü bir dönem başkanlık yapmak bu şehrin, gençlerin önünü tıkamaktır. Biz 80 öncesinde olduğu gibi Terzi Fikri’nin anlayışı çerçevesinde her şeyi halkla paylaşacağız. Terzi Fikri benim rol modelimdir.” dedi.

Halk Meclisi ilk kararlarını aldıMenemen’de yönetim şeklini tümüyle değiştirdiklerini söyleyen Başkan Aksoy, Halk Meclisi’ne katılan vatandaşlara Halk Meclisi nasıl olmalı ve nasıl oluşturulmalı sorusunu sordu. Birçok fikir ve bu fikirler üzerine tartışmadan sonra oylama ile meclise her mahalleden bir kadın, bir erkek ve bir genç vatandaşın sandık oylaması ile seçilerek katılmasına karar verildi.

STK temsilcilerinin Meclis’te temsil edilmesi de yine oylama ile kabul edilirken muhtarların temsil konusu daha sonraki toplantıda tartışılmaya açılacak. Üyeleri, önümüzdeki günlerde 65 mahallede kurulacak sandıklarda oylama ile seçilecek olan Halk Meclisi, Menemen’in sorunlarının tartışıldığı, projelerle ilgili kararların alındığı, Belediye Başkanı’nın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi ve hesap verdiği bir çalışma ortamı oluşturacak.

Halkçı, katılımcı belediyecilik dedikleri şeyin tam da bu olduğuna dikkat çeken Başkan Aksoy, Halk Meclisi’nde Asarlık’tan gelen bir Kürt vatandaş ile Seyrek’ten gelen bir Yörük vatandaşın sorunları beraber konuşmalarını ve ortak çözümler üretmelerini hedeflediklerini anlattı.

Projeler hızla hayata geçiyor..

Toplantıda göreve geldikleri iki aylık sürede yaptıkları projelerden de bahseden Serdar Aksoy, belediye ve sendika arasındaki sözleşme krizini aştıklarını, belediye gayrimenkullerini geri aldıklarını anlattı. Sevgi Yolu projesini hayata geçiren Menemen Belediyesi, modern, yeşil bir Sevgi Yolu’nu vatandaşlarının hizmetine sunacak.

Menemen Perşembe Pazarı projesi en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılırken, eskimiş olan Kasımpaşa Köprüsü yeniden yapılarak vatandaşın güvenli kullanımı sağlanacak. Birinci derece tarım arazilerinin asla hizmete açılmayacağını özellikle vurgulayan Aksoy, hayvan sağlığı ile ilgili çalışmalara da ağırlık verdiklerini söyledi.

İlk kadın dayanışma merkezinin çalışmalarında da sona gelindi. Menemen Çocuk Müzesi ve Bilim Kampüsü için çalışmalar son hızla devam ediyor. Menemenin köylerine ve köylülerine yönelik Merdivenli pazar yeri ve Testi Köy projesi de gündemde..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com