Ana sayfa » Güncel » İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİ VE ZOMBİ VİRÜSLER MECLİS’TE..

İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİ VE ZOMBİ VİRÜSLER MECLİS’TE..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, iklim değişiklikleri ve zombi virüsleri Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Levent Gök’ün sunduğu soru önergesi şöyle ;

Dünyadaki iklim değişiklikleri ve artan hava kirliliği insan sağlığını doğrudan etkilemekte, her yıl 7 milyon insan hava kirliliğine bağlı sebeplerle hayatını kaybetmektedir.

Türkiye’de yapılan araştırmalara göre 81 ilimizdeki ortalama hava kirliliği Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği sınırların üzerinde olmasına rağmen yeterli önlem alınmamakta, hava kirliliği ile mücadele için doğru politikalar oluşturulmamaktadır.

Hava kirliliği ve iklim değişikliğinin bir diğer etkisi ise bakteri ve mikroorganizmaların özelliklerinin değişmesine yol açarak enfeksiyon hastalıklarının artışına sebebiyet vermesidir.

Şekil değiştiren bakteri ve mikroorganizmalar “zombi virüs” olarak anılmakta, önlem alınmadığı takdirde tedavisi giderek zorlaşacak enfeksiyon hastalıklarının ortaya çıkması beklenmektedir.

Türkiye’nin iklim değişikliği ve hava kirliliği haritasının çıkartılması, solunum yolları hastalıklarında yaşanan artışın tespit edilmesi, şekil değiştiren bakteri ve mikroorganizmaların araştırılarak enfeksiyon hastalıklarıyla etkin mücadelenin sağlanabilmesi amacıyla verdiğimiz Meclis Araştırması önergesi değerlendirmeniz dileğiyle ektedir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com