Ana sayfa » Güncel » ACAR, İŞÇİ KIYIMINA, İŞÇİLER DİRENİŞE DEVAM EDİYOR..

ACAR, İŞÇİ KIYIMINA, İŞÇİLER DİRENİŞE DEVAM EDİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz bir aylık süreçte MHP’li Serkan Acar’ın Başkanı olduğu Aliağa Belediyesinden toplam 132 işçi işten çıkarıldı. İşçiler Aliağa Demokrasi Meydanı’ndaki direnişlerini aralıksız sürdürüyor.
 

Atılan işçilerin geri alınması ve işten atmaların yasaklanması talebiyle demokrasi meydanında kurdukları çadırda direnişlerine devam eden işçileri bu gün DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca ziyaret etti. 

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasına üye işçilerin işten çıkarılmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Cafer Konca “Bizim ortak paydamız bizim alın terimizdir.

Aliağa Belediyesinde yaşanan hak gaspına karşı bu mücadeleyi yücelteceğiz. Hem ekmek mücadelesi vereceğiz hem demokrasi mücadelesi vereceğiz. 

Gerek uluslar arası platformlarda gerekse yurt içinde sizlerin haklı mücadelesini sendikamız olarak duyuracağız. Üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Daha iki gün önce Çalışma Bakanı İLO toplantısında keyfi çıkışlarının, iş cinayetlerinin olmadığını dile getirmişken bu gün Aliağa Belediyesinde Genel- İş üyesi işçiler Belediye Başkanının bir sözüyle işsiz bırakılıyor. Birlikte mücadele edecek, birlikte kazanacağız” dedi. 

İşten çıkarmalar devam ediyor..

Direnişlerinin 33’üncü gününde Aliağa Belediyesi işçilerinin arasına yenileri katılıyor. Mesai bitimi itibariyle 47 işçinin daha iş akdinin sonlandırıldığı bilgisine ulaşıldı. İşçiler belediye önüne gelerek yeni çıkışları protesto etti. 

İşçiler adına konuşma yapan Doğan Şah Aydın; “Yapılan hataların tekrarlanmayacağını umut ediyoruz. Burada çok ciddi bir haksızlık yapılıyor, derhal bu işçi kıyımına son verilmeli. Biz Aliağa Belediyesi yönetiminden bunu talep ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Disk Genel-İş 5. no’lu şube başkanı Ali Haydar Kara ise; “Yaklaşık bir aydır bu işçi kıyımı devam etmekte. Saçma-sapan gerekçelerle işten çıkarılıyor arkadaşlarımız. Zaten yaşadığımız durumda saçma-sapan bir hal aldı. Yok teknolojik gelişme, yok belediyenin gelirlerinin azalması, bence daha dürüst olsunlar.

Belediyeyi batırdık, bunu ondan yapıyoruz desinler. Buradan ayrılmayacağız. Burası bizim iş yerimiz, buradan ayrılmayacağız, burası evimize ekmek götürdüğümüz iş yeri” şeklinde konuştu.

İşçiler çeşitli sloganlar attıktan sonra bir sürede belediye binası merdivenlerinde oturma eylemi yaptı. Eylem bitiminde Aşıklar yolu üzerinden sloganlarla Demokrasi Meydanına yüründü. Bu arada yol üzerinde bulunan bazı esnafın yürüyen işçilere alkışlarla destek verdiği görüldü..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com