Ana sayfa » Güncel » O, BİR TAŞLA 3 KUŞ BİRDEN VURUYOR, LAKİN, ALİAĞA’DA BURNUNDAN SOLUYOR..

O, BİR TAŞLA 3 KUŞ BİRDEN VURUYOR, LAKİN, ALİAĞA’DA BURNUNDAN SOLUYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Serkan Acar yönetimindeki Aliağa Belediyesi, 132 işçisini kapının önüne koydu, malumunuz. Daha öncede yazmıştık, gelir azalması, buna mukabil teknoloji fazlalaşması gibi etmenlerin gerekçe gösterildiği söyleniyor Acar’ca, çıkarılmaların sebebi ana hatlarıyla bunlara bağlanıyor. Doğrudur-değildir bilemem, zira çıkarılmalar bağlamında işin en doğrusunu Başkan Acar biliyor.

Lakin geçen gün konuştuğumuz biri işten çıkarılmalara ilişkin öyle şeyler söyledi ki, yok yahu, demişim farkında olmadan. Hadi sizlere de beleş tarafından bir; “yok yahu” dedirteyim. Sıkı durun, geliyor…

“Bak arkadaşım, Serkan Acar işçileri çıkartarak, bir taşla 3 hatta 4 kuş vuracak, amacı, hedefi bu.”

-Devam ediniz..

“Kadrolu, şirket işçisi olmak üzere 1.100 civarında işçi çalışıyor Aliağa Belediyesinde, doğru mu ?”

-Elcevap, doğrudur netekim.

“Acar 132’sini çıkardı ya, devam edecek..”

-Nereye kadar ?

“Valla, hayatta inanmayacaksın”

-Sen deyiver bir hele.

“Hepsini çıkaracak, memurlar hariç hepsini yani, onların prosedürü farklı biliyorsun.”

-İşte tamda burada, yapma yahu’yu patlatmışım… Neden yapacak bunu peki ?

“Hani işçi maliyetleri çok yüksek deniyor ya, işte bununla ilk kuşu vurmuş olacak.”

-Eee, herkesi çıkaracaksa kim çalışacak belediye de o halde ?

“Yeni bir şirket kuracak, işçi alımları bu şirket üzerinden yapılacak. Diyecek ki çıkardığı işçilerden bazılarına, bak arkadaşım sana 2.200 lira maaş yada kalifikasyonuna göre en çok 2.500 lira, işine geliyorsa gel çalış. Zaten işi de biliyorsun, yıllarca yaptın daha önce.”

-İyide, neden kabul etsin ki adam bu teklifi, o rakamdan daha fazlasına yaptı o işi.

“Edecek, mecbur. Piyasa yanıyor, işsizlik kol geziyor. Acar’ın en büyük kozu da bu olacak zaten. Kabul etmeyen daha cazip bir ücretle başka bir iş bakacak, durum bu kadar basit.”

-Sanırım ikinci kuşu da böyle vuracak Acar.

“Evet, aynen öyle. Hem personel hemde ücret şişkinliğini bertaraf etmiş olacak, sevmediği kişilerle çalışmak zorunda kalmayacağı için buda işin bonusu olacak.”

-Bir kuş daha vuracaktı sanırım..

Tabiki, bu başka belediyelerde de yapılıyor, bildiğim kadarıyla. Başkanın partisi ona al bunları çalıştır diye adam göndermek istediğinde onlara da bir güzel yer açılmış olacak. Böylece adaylık koşullarından biride yerine getirilmiş olacak.”

-Peki, buraya kadar hepsi doğru diyelim, yahu Aliağa barut fıçısına döndü, 132 işçinin çıkarılmasıyla, sen bin küsür işçiden söz ediyorsun, nasıl olacak o ?

“Olur, olur bal gibi olur. Bazı şeyler göze alınacak tabi. Serkan Acar’da bunu yapacak. O, çıkardığı işçilere Aliağa Halkının verdiği, vereceği tepkileri ölçüyor, bir şekilde. Eğer Aliağa sert tepki verirse ona göre pozisyon belirleyecek, lakin şu an verilen tepki itibariyle yaşanan gelişmelerden fazla rahatsızlık duyduğunu sanmıyorum. “

-Ama daha geçen gün Konser çıkışında nahoş bir olay yaşandı. Çıkarılan işçiler ile Acar’a yakın kişiler arasında, bıçaklama olayı, adli süreç devam ediyor şu an. Aliağa’da gerilim daha da yükselirse, benzeri olaylar artarsa ne olacak peki, bunun hesabını kim verecek ?.

“Dedim ya, süreç dikkatli bir şekilde izleniyor, yaşanan yada yaşanacak gelişmelere göre yeni bir tavır alınacak, yani gereği yapılacak, Acar bunun hesabını yapıyor olmalı diye düşünüyorum.”

-O halde, işçi çıkarma operasyonu ne zaman devam edecek, şimdilik bir ara verildi sanırım, ne arası bu ?

“23 Haziran’dan sonraya bırakılacak, muhtemelen, dikkatler oraya yani İstanbul’a yönelmiş olacak. Böylece operasyonun kalan kısmı daha kolay yapılacak.”

-Serkan Acar, bu kadar yeter deyip, işçi çıkarmayı durdurmaz mı peki, yok mu böyle bir olasılık ?

“Hayır, kesinlikle yok. Bütün planlar, yapıldı, projeler çizildi, şu andan sonra geri adım yada geri dönüş asla söz konusu olamaz.”

-Yani, yaşayıp-göreceğiz diyorsun ?

“Evet, aynen öyle..”

Size, yaptığımız görüşmeyi bire bir aktardım. Sözlerine itibar ettiğim biri olmasa bu kadar ayrıntı vermez, üzerine düşmezdim.

O halde bakalım neler olacak ?. Benim temennim yaşayacağımız gelişmeler Aliağa’nın, Aliağa’lının huzurunu daha fazla kaçırmasın. Hiç kimse, aşından-ekmeğinden olmasın.

Bir barış, bir uzlaşma ortamı yaratılsın. Aliağa eskiden olduğu gibi bir huzur adası olmaya, Aliağa halkı da huzur ikliminde yaşamaya devam etsin..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com