Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » NASA; “BUNUN NE OLDUĞUNU BİZDE BİLMİYORUZ..”

NASA; “BUNUN NE OLDUĞUNU BİZDE BİLMİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Uzay çalışmaları denince insanların büyük kısmının aklına ilk olarak NASA geliyor. Amerikan Uzay ve Havacılık Ajansı, sık sık muhteşem görüntüleri bizimle paylaşıyor.

Genelde paylaştığı görsellerle beraber ne gördüğümüze dair bir açıklama da paylaşan kuruluş, bu defa gördüğümüz şeyin ne olduğundan emin değil.

Güneş Sistemi içindeki en büyük gezegen olan Jüpiter’de gerçekleşen bir fırtınaya ait görüntüleri paylaşan NASA yetkilileri, “Jüpiter üzerindeki siyah nokta nedir? Kimse emin değil.

Jüpiter etrafındaki son temaslarımızda robotik uzay mekiği siyah bir bulut keşfetti. Etraftaki bulutlar bir girdabın oluştuğunu gösteriyor. Ama bu konuda net bir açıklama yapmak mümkün değil” açıklamasını yaptı.

Görüntü, 29 Mayıs’ta Juno adlı uzay aracı tarafından çekildi. Juno, görüntüyü gezegene 15 bin kilometre mesafeden çekti.

Juno uzay aracı, uzun zamandır Jüpiter ve uydularında incelemelerde bulunuyor. Daha önce de araçtan gelen görüntüler kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Juno şimdiye kadar Jüpiter’in büyük kırmızı lekesini, uydularını ve gezegende gelişen hava olaylarını görüntüledi ve önemli bilimsel veriler toplamayı başardı..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com