Ana sayfa » Güncel » KREDİ KARTLARINDA, ASGARİ ÖDEME ORANI DEĞİŞTİ..

KREDİ KARTLARINDA, ASGARİ ÖDEME ORANI DEĞİŞTİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar oldu? Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda ödeme tutarı ve mikarı değişti.

YÜZDE 30’DA AŞAĞI OLMAYACAK..

Kredi kartının ödenmesi gereken asgarî tutarı dönem borcunun yüzde otuzundan aşağı olamayacak. Bir yıllık kartlar için ise borcun asgari yüzde 40’ı ödenecek.

Önceki düzenlemede kredi kartı limiti 15 bin Türk Lirasına kadar olan kredi kartlarında dönem borcunun en az yüzde 30’unun, 15 ile 20 bin lira arası limitli kredi kartlarının dönem borcunun en az yüzde 35’inin, 20 bin lira ve üzeri limitli kredi kartlarının dönem borcunun ise en az yüzde 40’ının ödenmesi gerekiyordu.

Böylelikle, 15 bin liranın üzerindeki limite sahip kartlarda kredi kartı minimum ödeme tutarı gevşetilmiş oldu.

TÜM BANKALAR İÇİN GEÇERLİ İŞTE O KARAR VE AÇIKLAMA..

BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 10/3/2007 tarihli ve 26458 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 17 nci maddesinin üçüncü fıkrasının (e) bendi ile beşinci fıkrasının (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“e) Ödenmesi gereken asgarî tutarın dönem borcunun yüzde otuzundan ve yeni tahsis edilen kredi kartlarında kullanım başlangıcı tarihinden itibaren bir yıllık sürenin dolmasına kadar dönem borcunun yüzde kırkından aşağı olamayacağı.”

“h) Ödenmesi gereken asgarî tutarın dönem borcunun yüzde otuzundan ve yeni tahsis edilen kredi kartlarında kullanım başlangıcı tarihinden itibaren bir yıllık sürenin dolmasına kadar dönem borcunun yüzde kırkından aşağı olamayacağına ve bankanın bu miktardan az olmamak üzere asgari ödeme tutarını belirleyebileceğine,”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı yürütür..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com