Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » KARA DELİKLER DE ÖLÜYORMUŞ!

KARA DELİKLER DE ÖLÜYORMUŞ!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kara delikler, her ne kadar korkutucu yanlarıyla asla yok edilemez yapılar olarak görünseler de İsrail Teknoloji Enstitüsü’nde yapılan bir modele göre aslında yok olabilir yapılar olma ihtimalleri var.

Oluşturulan modele göre kara deliklerin önlerine çıkan her şeyi absorbe etmeleri, belli koşullarda kara deliklerin sonunu getirebiliyor.

Madde ve anti madde parçacıkları bir kara deliğin etrafında belirdikleri zaman, kara deliğin yer çekimsel kuvveti sayesinde birbirlerinden uzak duruyorlar. Bu sayede birbirlerini yok etmeleri imkânsız oluyor.

Modelden edinilen bilgilere göre madde parçacıkları ‘Hawking Radyasonu’ olarak kaçarken anti madde parçacıklarıysa kara delik tarafından absorbe ediliyor. Sonrasındaysa bu absorbe edilen anti madde parçacıkları, kara deliğin bir parçasını yok ediyor.

Bilim insanları, modellerini test etmek için parçacıklar yerine kuantum ses dalgalarını, kara deliğin yer çekimsel kuvveti yerine de yoğunlaştırılmış gaz huzmeleri kullandılar.

Kara deliklerle ilgili yaşanan yeni gelişmeler, merak uyandırıcı cinsten. Son dönemde kara deliklerle ilgili daha fazla bilgi edinmeye başladık. Belki de çok yakında bu korkutucu gök cisimlerinin ardındaki gizem de ortadan kalkacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com