Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ZEHİRLİ GAZLAR, DÜNYA DIŞI YAŞAMIN YAYGINLAŞMASINA ENGEL..

ZEHİRLİ GAZLAR, DÜNYA DIŞI YAŞAMIN YAYGINLAŞMASINA ENGEL..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-California Üniversitesi’nden araştırmacılar, uzaylı yaşamına elverişli olduğu düşünülen gezegenlerin yarısından fazlasının ölü bölgeler olduğunu ve bunun sebebinin oldukça büyük toksik gazlar olduğunu söyledi.

Yaşanabilir bölge olarak adlandırılan gezegenler, yıldızlarına olan mesafelerine göre belirleniyor. Eğer ki yıldızlarına olan mesafeleri sıvı suyun barınabileceği uzaklıktaysa bu gezegenin, dünya dışı yaşama elverişli olduğunu düşünülüyordu.

Ancak The Astrophysical Journal dergisinde yayımlanan bir araştırmada, insanlar ve hayvanlar gibi canlılara ev sahipliği yapabilecek olan yaşanabilir bölgelerin yarısından fazlasının atmosferinde bulunan zehirli seviyedeki karbonmonoksit ve karbondioksit sebebiyle yaşama elverişli olmadığı hesaplandı.

Araştırmanın yazarlarından bir tanesi olan Timothy Lyons, “Bu, Dünya’daki yaşamın fizyolojik sınırlarının, evrenin herhangi bir yerindeki karmaşık yaşama kıyas olarak ilk kez alınışı. Elde ettiğimiz sonuçlara göre, bizimki gibi karmaşık ekosistemler, geleneksel olarak yaşanabilir şeklinde tanımlanmış bölgelerin çoğunda yok” dedi.

Ancak bu uzaylı yaşamı bulma konusunda daha isabetli atışlar yapılabileceği anlamına da geliyor. Araştırmanın yazarlarından Christopher Reinhard “Yaptığımız keşif, bu sonsuz gezegenlerden hangisini daha detaylı incelememiz gerektiğini bizlere sunuyor” ifadesinde bulundu..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com