Ana sayfa » Güncel » SIFIR ATIK PROJESİYLE, 100 BİN KİŞİYE DOĞRUDAN İSTİHDAM..

SIFIR ATIK PROJESİYLE, 100 BİN KİŞİYE DOĞRUDAN İSTİHDAM..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü, “Sıfır Atık Mavi Projesi”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde bugün başlatıldı.

Denizlerin ve su kaynaklarının koruma altına alınması amacıyla “Sıfır Atık Mavi Projesi” kapsamında, yaz sezonu boyunca 50 bin ton atık toplanması hedefleniyor.

BAKAN KURUM PROJEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA..

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bugüne geldiğimizde yaklaşık 18 bin 750 kamu kurum ve kuruluşunda uygulamaya geçtik. Atıklarımızı kaynağında ayrıştırmak suretiyle, dönüşebilecek atıklarımızı ayrıştırıyoruz ve bunları geri dönüşümde kullanıyoruz.

Organik atıklarımızı geri dönüşüme tabi tutarak, peyzaj alanlarımızda, millet bahçelerimizde, parklarımızda bitkilerimizin yetiştirilmesinde kullanmaya gayret ediyoruz.

2023 yılına geldiğimizde tüm ilçelerimizde, tüm şehirlerimizde ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında çöp kamyonunun girmediği ve çevremizi, doğamızı koruduğumuz bir sürece hep birlikte girmek istiyoruz.

Yarınlarımıza daha temiz bir Türkiye bırakmak için kaynaklarımızı kullanmaya gayret ediyoruz. Bu projeyle he sera gazının azaltılmasını, hem binlerce ağacın kesilmesini ve bu süreçte atıklarımızı toplayarak, o ithal ettiğimiz ürünlerin sebebi hammadde ihtiyacıdır, o sıfır atık sistemine geçtiğimizde 2023 yılında bu hammaddeleri artık yurtdışından ithal etmeyeceğiz.

Hem cari açığa katkı sağlayacağız, hem de bunların üretilmesini ülkemizde sağlamış olacağız. Sıfır Atık Projesi kapsamında çok önemli kazanımlar elde edeceğiz. Yıllık 20 milyar lira tasarruf, 100 bin kişiye de doğrudan istihdam sağlamayı öngörüyoruz” diye konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com