Ana sayfa » Yerel » İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERDEN, BELEDİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ..

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERDEN, BELEDİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesince işten çıkarılan 21 işçi Belediye Binası önünde oturma eylemi yaptı.

İşçiler;”Yaşasın onurlu mücadelemiz, İş ekmek özgürlük, direne direne kazanacağız” ve “işten atılmalar durdurulsun” gibi sloganlar atıp alkışlı eylemde bulundular.

İşçilere CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Ustaoğlu Cirit, İlçe Sekreteri İlhan Aktaş, İlçe yönetim kurulu üyeleri CHP’li belediye meclis üyeleri ile Emekli-Sen yöneticileri destek verdi. Başkan Cirit, neden buradasınız şeklindeki soruya;

“İşçilere destek vermek için. Bu arkadaşlarımız sebepsiz yere işten çıkarıldılar, biz bunun nedenini öğrenmek istiyoruz. Bu insanlara neden çıkarıldıklarına dair hiç bir inandırıcı açıklama yapılmadı.

Tasarruf mu yoksa başka bir şey mi nedir bunun sebebi, bunu öğrenmek istiyoruz. Seçimden sonra insanlar işinden, ekmeğinden oldu. 3 senedir, 5-6 senedir çalışıyorlar. Çalışmıyorlarsa neden şimdiye kadar çıkarmadın ?

Madem ki bu kadar uzun süredir çalışıyorlar, demek ki işlerini yapmadıkları için çıkarmadılar onları. Neden mağdur ettiniz bu insanları, sebebini öğrenmek istiyoruz ve bu nedenle onlara destek veriyoruz.

Sebep tasarrufsa emekten tasarruf yapılmaz, gidip başka yerden yapsınlar tasarrufu” şeklinde açıklama da bulundu.

İşçiler daha sonra bugün yapılan Belediye Meclisi toplantısını izlemek üzere CHP’lilerle birlikte meclis toplantı salonuna çıktılar..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com