Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » NASA, UZAYA TURİST GÖTÜRÜYOR!

NASA, UZAYA TURİST GÖTÜRÜYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-NASA, ilk uzay turistlerinin 2020’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidebileceklerini söyledi. Bu süreç özel şirketlerin az da olsa zaman kazanmasına yardımcı oluyor.

Şirketler, kendi astronotlarını ve teknolojilerini alıp Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürebilecek ve orada çalışmalar yürütebilecek. Elbette bu hizmet için şirketlerin oldukça yüklü paralar ödemesi gerekiyor.

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu da dâhil olmak üzere faaliyetlerini ticarileştirme fikrine karşı uzun zamandır direniyor. Önceden Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürülen her şeyin bir eğitim ya da araştırma bileşenini içermesi gerekiyordu.

Ancak son zamanlarda NASA, ticarileştirme fikrine daha sıcak bakmaya başladı. Yönetici Jim Bridenstine, ticari şirketlerin NASA’nın roketleri için özel isimlendirme haklarını satın alabileceğini öne sürüyor.

NASA’nın, faaliyetlerini ticarileştirme fikrine nasıl yaklaştığına bakacak olursak özel sektördeki şirketlerin uzay konusunda teknoloji geliştirmeye başlamaları, NASA’nın fikrini değiştirmiş gibi görünüyor.

NASA, geleceğin uzay teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda özel şirketlere oldukça güveniyor ve 2024 yılında Ay’a gitme planlarında yardımcı olacaklarını umuyor. NASA, bu projenin uzay konusunda bir teşvik oluşturacağına, gelecek yıllarda daha fazla keşif yapılmasına ve finansman oluşmasına yardımcı olacağına inanıyor.

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu bir araştırma ve test merkezi olarak kullanmaya devam edeceğini ve istasyonun Ay’a gitme planlarına katkıda bulunmaya yardımcı olacak çalışmalar yaptığını belirtti. NASA ayrıca, Dünya’nın etrafında yüzen, insanlara ev olarak hizmet verebilecek bir dizi özel uzay aracı geliştirilmesine de özel sektörün yardımcı olabileceğini belirtti.

NASA’nın, ‘özel astronotlar’ dediği turistler 30 güne kadar görev yapacak. Oradayken NASA’nın kuralları ile sınırlandıracak olan turistler, ticari ve pazarlama faaliyetlerini içerebilecek görevlerini yerine getirecek. NASA, her yıl bu kısa süreli görevlerden iki tane olabileceğini söyledi.

NASA’nın uzay istasyonunu açma kararı, gelecekte uzay turizmi şirketlerini ortaya çıkaracak gibi duruyor. Elon Musk’ın SpaceX’i, 2023’te Ay’ın etrafına bir Japon milyarder ve sekiz sanatçı gönderecek.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidebilmek için turistlerin NASA’nın tıbbi standartlarına uygun olması ve özel eğitimlerini geçmesi gerekiyor..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com