Ana sayfa » Güncel » ALİAĞA, ÇOK KÖTÜ KOKUYOR, İNSANLAR NEDİR BU DİYE SORUYOR!

ALİAĞA, ÇOK KÖTÜ KOKUYOR, İNSANLAR NEDİR BU DİYE SORUYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
4 comments

KUZEYEGEHABER-“Havadaki koku nedir arkadaşlar ? Çakmak falan çakmayasınız, yanarız Aliağa olarak maazallah. Cefayı biz çekelim,sefayı başkaları sürsün.!”

“Bir rafinerinin şehirden en az 20-25 km uzaklıkta yapılması gerekirken , Aliağa’da 3 rafineri şehirden sadece 3 km uzaklıkta. Bunun yanında yeterli sayıda flare yapılması gerekiyordu (ateş çıkan bacalar ) Belki de masraftan kısıldı ve gazlar yakılmadan şehre salınıyor. Ülkede kar için her şey mübah sonuçta..”

“Artık Allah’a emanet yaşıyoruz Allah torunlarımızın, evlatlarımızın ve tüm halkımızın yardımcısı olsun. Bu havayı bizler soludukça çok güzel ve sağlıklı bir yaşam ! bizleri bekliyor, bizlere ve tüm Aliağa ya topluca ver gazı, geçmiş olsun !. Güzel ve sağlıklı bir toplum için herkese sağlıklı yıllar. Tabi ki böyle bir hava da ne kadar yaşarsak ?..”

Yazının ilk cümlesi, dün sosyal medya hesabından bir Aliağa’lının yaptığı paylaşım. Diğer iki paragraftaki ifadeler ise paylaşımın altına bırakılan yorumlar, dahası da var, ancak haber için bunlar yeterli.

Son zamanlarda Aliağa’nın zaten kirli olan havası daha da kirlenmiş olsa gerek ki, nefes almayı bile zorlaştıracak kadar kötü bir koku kirli havaya eşlik etmeye başladı. Dün akşam üzeri, Kültür Mahallesi Kubilay Caddesi üzerinde karşılaştığımız bir Kuzey Ege Haber okuru şunları söyledi;

“Erdinç bey, lütfen yazın bunu. Bizim buralara kötü koku gelmezdi pek, büyük ihtimalle Çamlığın oluşturduğu hava koridoru, kötü havanın buralara gelmesine engel oluyor diye düşünüyorduk. Ancak son günlerde bizim sokak ve çevresine de ulaşan son derece kötü bir koku var. Bunun nedenini bilmek istiyoruz. Siz sorarsanız belki yetkililer yanıt verir”

Bugün Ramazan Bayramının 3. günü. Saat 13:45 civarında çektiğimiz videoyu habere ekledik. Orada görünen duman muhtemelen kötü kokunun da nedeni. Bayramlar, insanların mutlu anlar yaşadığı günlerdir. Sağlık olmazsa mutluluk ta olmaz.

Hava kalitesi ölçümlerinin de uzun bir süredir yapılmadığı Aliağa’da insanların mutluluklarını ellerinden almaya hiç kimsenin hakkı olmamalı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

4 comments

Sadettin 25 Temmuz 2020 - 09:27

Olmazdı böyle. Koku Petkimin yeni rafinerisinden mi geliyor acaba. Bu adamları gözüm hiç tutmadı.

Yanıtla
Zahit Günay 25 Ağustos 2020 - 16:41

İyi araştırmak gerek 10 larca bölge, 100 lerce şüphe ama çalışmaya devam 05392789283

Yanıtla
Sibel 6 Mayıs 2021 - 08:37

Yok bu koku Azerilerden geliyor

Yanıtla
HaKargıyriye 23 Mayıs 2021 - 21:03

Koku için el ele tutuşup bir protesto zinciri yapamadık Aliağa halkı olarak ancak oturduğumuz yerde konuşuyoruz ben de dahil.

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

blank

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com