Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » NASA’DAN, AY ARAŞTIRMALARI İÇİN YENİ ADIM..

NASA’DAN, AY ARAŞTIRMALARI İÇİN YENİ ADIM..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Önceki gün açıklanan bir bildiride, NASA tarafından sağlanacak yüklerin, bilim araştırmaları ve NASA astronotlarının 2024’te Ay’a dönme çalışmaları için, belirlenen taşıyıcılar tarafından Ay’a taşınacağı belirtildi. Belirtilen görevlerin yerine getirilmesi için NASA, toplam 253 milyon dolar kadar para harcadığını açıkladı.

NASA yöneticisi Jim Bridenstine, “Bu ticari iniş hizmeti sağlayıcılarını seçmemiz, ABD’nin on yıllar sonra Ay yüzeyine geri dönmesine ve Artemis Ay Keşif Programı’na yardım edecek büyük bir adım.” dedi. Bridenstine, “Gelecek sene, ilk bilim ve teknoloji araştırmamız Ay’ın yüzeyinde olacak ve bu da Ay’a ayak basan ilk kadın ve diğer misyonlarımız için ön ayak olacak.

Bu ticari iniş servislerine yatırım yapmak, aynı zamanda Dünya yörüngesinin ötesinde ticari uzay ekonomisi oluşturabilmek için güçlü bir adım.” diye sözlerine devam etti.

Başvuruların bir parçası olarak her şirket, araçlarının özel donanımlarla donatılmasını önerdi. Ay’ın radyasyonunu ölçmek, taşıyıcının inmesi sırasında alacağı darbenin hesaplanması ve navigasyonla desteklenmesi bunlardan birkaçı.

NASA’nın Bilim Heyeti Direktörü Thomas Zurbuchen, “Bu şirketlerle olan anlaşmamız, Ay’ımızın gizemlerini, güneş sistemimizi ve daha ötesini çözmemize olanak sağlayacak heyecan verici ticari ortaklıkların bir başlangıcıdır.” dedi.

Thomas “Öğrendiklerimiz, yalnızca evrene bakış açımızı değiştirmekle kalmayacak, aynı zamanda Ay ve Mars’a insan gönderme görevlerimiz için de bizi hazırlayacaktır.” diye ekledi..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com