Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » GOOGLE-HUAWEİ ARASINDAKİ SAVAŞ, EN ÇOK SAMSUNG VE APPLE’A YARAYACAK..

GOOGLE-HUAWEİ ARASINDAKİ SAVAŞ, EN ÇOK SAMSUNG VE APPLE’A YARAYACAK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz haftalarda ABD merkezli şirketlerinin “ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden” ülkelerden telekomünikasyon ürünleri almasını engelleyen kararnameyi imzalamasının ardından Google, dün Çin merkezli Huawei ile işbirliğini sınırlandırdı.

Daha sonra ise ABD Ticaret Bakanlığı, kara listedeki Huawei’ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 günlüğüne askıya aldığını açıkladı.

Söz konusu karar Huawei’nin mevcut akıllı telefonlarının ve tabletlerinin güncellenmesi için gerekli Amerikan yapımı ürünlerin alınmasına 90 gün için izin veriyor. Ancak Huawei, yeni ürün üretmek için lisans onayı olmadan ABD yapımı ürünleri alamayacak.

Kuşkusuz karar Huawei’yi ciddi oranda etkileyecek. Peki Huawei’in bu krizden kaybı ne olacak?

TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, küresel pazarda en çok telefon satan firma olan Huawei’in satışlarının ayda 10 milyon düşmesi hayli muhtemel. Bu senaryonun gerçekleşmesi ise kuşkusuz en çok Apple ve Samsung’un işine yarayacak.

Zira Huawei geçtiğimiz yıllarda Apple’ı geride bırakarak ikincilik koltuğuna oturmuş ve gözünü Samsung’un tahtına dikmişti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com