Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » BAŞKENT ÜNİVERSİTESİNDEN, İNSANSIZ SU ALTI ROBOTU..

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİNDEN, İNSANSIZ SU ALTI ROBOTU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri insansız bir su altı robotu geliştirdi. Zorlu koşullara dayanabilen bu su altı robotu, derin sulardaki görüntüleri merkeze yüksek çözünürlüklü olarak iletebiliyor ve bu sayede insan gücüne gereksinim duyulmadan gerekli işlemler yapılabiliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Profesör Tahir Yavuz, mühendislik öğrencilerinin bu robotu bitirme projesi kapsamında yaptıklarını belirterek her türlü zorlu görevin üstesinden gelebilecek donanım ve yazılıma sahip olduğunu ifade etti.

Robotun bu haliyle göreve hazır olduğunu ifade eden Yavuz, robotun su yollarının bakımı, köprü ayaklarının onarılması ve tarihi yapıların korunabilmesi gibi görevlerde kullanılabileceğini belirtti.

Robota ParsyROV adını vermiş olduklarını söyleyen Yavuz, bu robotun manuel olarak kullanılabileceği gibi yapay zeka teknolojilerine de sahip olduğunu, bu sayede köprülerin ayaklarında bulunan çatlakları belirleyebildiği ve bunu merkeze gönderebildiğini söyledi.

ParsyROV ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Berna Dengiz, bu robotun en büyük özelliğinin mikro robot teknolojilerine uygun olarak üretilmiş olduğunu belirterek robotun bu sayede çok dar alanlara girebildiğini ve bu dar alanlarda bile yüksek çözünürlüklü görüntüler gönderebildiğini ifade etti..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com