Ana sayfa » Güncel » “KAAN; “YSK’NIN İPTAL KARARI İSABETLİ VE VİCDANLARI RAHATLATICI”

“KAAN; “YSK’NIN İPTAL KARARI İSABETLİ VE VİCDANLARI RAHATLATICI”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Müsiad İzmir Şubesi İftar programı gerçekleştirdi. İftara, İzmir Valisi Erol Ayyıldız,Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Rektörler, Ak Parti İl Başkanı, Bölge ve İl Müdürleri, STK Yöneticileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Tasavvuf Müziği Dinletisi’nin sunulduğu program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Ezan-ı Şerif’i okumasıyla başladı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “Öncesi Rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan Ayı’na bizi kavuşturduğu için Cenab-ı Hakk’a şükrediyor, iftar soframızı siz değerli dostlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

İyilik yolcularının iş dünyasındaki 29 yıldır taşıyıcı gücünün MÜSİAD olduğunu ifade eden Saygılı, “Adnan Menderes’ten Necmettin Erbakan ve Turgut Özal’a, günümüzde ise Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a uzanan değişim ve gelişim çizgisinde Türkiye, Anadolu insanının geleneksel değerleri ve evrensel ilkeleriyle ülkesinin geleceğinde söz sahibi olma mücadelesine şahit oldu.

İşte bu iyilik mücadelesinin adı MÜSİAD oldu. İhmal edilmiş ve ötekileştirilmiş Anadolu sermayesi toparlanarak, ilk kez MÜSİAD çatısı altında birleşti ve büyük bir güç oldu. Kazandığını bölüştü, dürüstlüğü ve helali önemsedi, girişimciliği destekledi, gelişmek için uyum ahlakına önem verdi, erdem birlikteliği yaptı. Ana hedef olarak sadece para kazanmayı görmedi. Rızayı ilahiye uygun bir iş adamı örnekliğini bizlere sundu” diye konuştu.

İzmir’de 300 üyeleri ve 26 bin kişiye istihdam sağlayan yapıları ile bölgeye ve ülkeye hayırlı, güzel işler yapmanın çabasında olduklarını ifade eden Saygılı, “Genel kuruldan bu yana 4 aylık görev sürecimizde üretimimizin, ihracatın artırılmasına, faizsiz finansal sistemler hakkında bilinçlendirmeye yönelik adımlar attık. Bizler İzmir’e ve Ege Bölgesinde enerjiden tarıma, ağır sanayiden yüksek teknolojiye kadar her alanda üretim yapan, geleceğe yön veren büyük ve güçlü Türkiye davamıza sadakatle hizmet vermeyi sürdüreceğiz inşallah” dedi.

MÜSİAD İzmir Şubesi geleneksel iftar yemeğinde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Yolumuz uzun, hedeflerimiz büyük. Bu hedeflere kararlılıkla hep beraber yürüyeceğiz. Biz meselemiz Türkiye olsun diyoruz. MÜSİAD demek memleket sevdası demektir. Biz idealle yola çıktık ve güçlü Türkiye’ye inandık. Ülkesinin gücüne inanan iş insanları olarak üretmeye ve beraber yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Meselesi Türkiye olan ve ülkemizin istikbali için çalışan herkes ile yan yana duracaklarının altını çizen Kaan, “Yolumuz uzun, hedeflerimiz büyük. Bu hedeflere kararlılıkla hep beraber yürüyeceğiz. Biz meselemiz Türkiye olsun diyoruz. MÜSİAD demek memleket sevdası demektir. Biz idealle yola çıktık ve güçlü Türkiye’ye inandık. Ülkesinin gücüne inanan iş insanları olarak üretmeye ve beraber yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bu bizim inancımız, biz bu inançla yola çıktık” şeklinde konuştu.

“YSK’nın kararı vicdanları rahatlatıcı ve isabetli”

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesine yönelik aldığı kararı kamu iradesinin sandığa şüphesiz bir şekilde yansıması açısından vicdanları rahatlatıcı ve isabetli bulduklarını ifade eden Kaan, “İş dünyası olarak en büyük temennimiz artık seçimleri geride bırakarak, seçimsiz yani dolayısıyla belirsizliklerin ortadan kalkması ve enerjimizi ülkemizin kalkınmasına harcamak. Yeniden biçimlenen ekonomik reformla ve bizim istihdamdaki katkımız ile birlikte refahın yükselmesi ve ülkemizin yeniden büyüme trendini yakalaması için elimizden geldiğince çalışacağız. Bu süreçte en büyük katkıyı veren kuruluş olacağız” diye konuştu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da yaptığı konuşmada, “İslam olup Müslüman kimliğini almışsak, zamanın hayrı ile hayırlanmak gerekir. Bu zamanın hayrı ekonomiye sahip çıkmaktır. İstihdamı genişletip, bu yöndeki ihtiyacı tamamlamaktır. Bu coğrafyada yaşayan bir fert olarak, dünyadaki ve bölgemizdeki ihtiyaca baktığımızda en büyük ihtiyaç ekonomiye sahip çıkmak gözüküyor. Eğer imkanınız ve fırsatınız varsa, zararda etmiyorsanız. Mutlaka bu hayra sahip çıkacaksınız” ifadelerini kullandı.

“MÜSİAD’ı memnuniyet ve gururla izliyoruz”

MÜSİAD’ı ’29 yıllık yağız bir delikanlı’ olarak nitelendiren Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da “29 yaşındaki genç dinamik sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD’ın neler yaptığını, nelere talip olduğunu ve neleri hedeflediğini büyük bir memnuniyet ve gururla izliyoruz. Bu gurur tablolarının ülkemizdeki iş adamlarına ve yatırımcılara örnek olmasını, hız kazandırmasını temenni ediyorum” dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de yaptığı konuşmada bu zulümlere ‘dur’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dimdik arkasında duracakları mesajını verdi.

Gecenin sonunda MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı tarafından İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve geceye katkı veren üyelere hediye takdim edildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com