Ana sayfa » Kültür-Sanat » 40 ÜLKENİN ÇOCUKLARI, İZMİR’DE TEK YÜREK..

40 ÜLKENİN ÇOCUKLARI, İZMİR’DE TEK YÜREK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’de ilk defa gerçekleşerek kıtalararası bir buluşmaya sahne olan FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey heyecanı “Hoş geldiniz” partisiyle başladı. 40 ülkeden 82 takımın genç mucitleri, fuarizmir’in açık alanında düzenlenen partide doyasıya eğlendi.

Dünyanın en büyük genç organizasyonlarının başında gelen FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bilim Kahramanları Derneği ve İZFAŞ tarafından HSBC Bank ana sponsorluğunda başladı. fuarizmir’in ev sahipliği yaptığı FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey,  “INTO ORBIT” – Uzay Serüveni adlı temayla gerçekleşiyor. 

25 Mayıs Cumartesi gününe kadar 40 ülkeden 82 takım ve 800 katılımcıyı İzmir’de ağırlayacak Open International Turkey; genç mucitlere hem heyecanlı hem de eğlenceli anlar yaşatacak. 22 Mayıs günü fuarizmir’e gelen takımlar, gerçekleşecek etkinliklerle de kaynaşma fırsatı yakalayacak. 23 Mayıs’ta Açılış Töreni ile resmi olarak başlayan turnuva, 20’den fazla takımın ödül alacağı Ödül ve Kapanış Töreni ile 25 Mayıs tarihinde son bulacak. 

Fuarizmir, rengarenk görüntülere sahne olduTüm dünyada 98 ülkeden 40 bin takım ve 320 bin katılımcının yer aldığı turnuvaların uluslararası şampiyonalarında İzmir heyecanı “Hoş geldiniz” partisiyle başladı. Bu yıl Amerika Birleşik Devletleri, Avusturalya, Lübnan ve Uruguay’ın yanı sıra Türkiye’de ilk defa İzmir’de gerçekleştirilen FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey 2019 kapsamında tüm takımlar 22 Mayıs’ta fuarizmir’e geldi. 

Gün boyunca turnuva için kurulum ve son hazırlıklarını yapan takımlar, gün sonunda gerçekleştirilen “Hoş geldiniz” partisinde günün yorgunluğunu üzerlerinden atarak birbiriyle kaynaşma fırsatı yakaladı. Turnuvalar kapsamında gelenekselleşen “Cha-Cha Slide”, “La Macarena” “Tunak Tunak Tun” danslarının yanı sıra çeşitli sahne şovları ve dans gösterileriyle doyasıya eğlenen çocuklar, şampiyona heyecanını rengarenk görüntülerle başlatmış oldu.  

İşaret diliyle karşıladılar..

Şampiyonaya kendi ülkelerinde katılan Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Enterprise takımı partiye aynı zamanda ev sahipliği yaptı. Tüm dünyadan gelen dostlarını İzmir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten çocuklar, “Bugünle beraber 300 bini aşkın kişi turnuvalara katılmış oldu.  

Bizler gelecek sorunlarını çözmek için bir olduk. Şampiyonaların bu yolculuğu bizim için çok önemli. Hep birlikte güzel zaman geçirmeye devam edelim. Bilim gelecektir bizler de geleceğin kendisiyiz” mesajını evrensel işaret dilini kullanarak tüm katılımcılara iletti.   

“Her birimiz tek bir dünyanın vatandaşıyız”

Genç mucitlerin turnuva heyecanını alan tanışma partisi, 14 yıldır FIRST®  LEGO®  League uluslararası şampiyonluklarının sunuculuğunu yapan Colin Foley ve Darren Bull sunumuyla da eğlenceli bir hale geldi. Turnuvalara İngiltere’den katılan ikili aynı zamanda 25 Mayıs’a kadar sürecek etkinliklere neşeli sunumlarıyla eşlik edecek. 

Turnuvaların uluslararası önemine vurgu yapan Colin Foley, “Bizi bu şehre getiren şey çocukların, koçların, gönüllülerin ve jüri üyelerinin arasındaki kültürlerarası duygular. Bu fantastik şampiyonayı kutlamak için dünyanın dört bir yanından pek çok insan İzmir’de buluştu. En çok keyif aldığımız şey birliktelik. Nereden geldiğiniz, hangi renkte olduğunuz önemli değil. Burada her birimiz aynı atmosferi paylaşan tek bir dünyanın vatandaşıyız” dedi. 

İzmir en iyiler arasına girecek..

İzmir’e ilk defa katıldıklarını ve burada olmaktan büyük keyif aldıklarını belirten Darren Bull ise, “Şu ana kadar pek çok şampiyonaya katıldık. İlk günkü izlenimlerimizden gördük ki İzmir en iyi şampiyonalardan birine ev sahipliği yapacak. Gerçekten çok etkilendik. Bu şehir şampiyonanın renkli ve enerjik ruhunu taşıyor” şeklinde konuştu. 

40 ülke tek yürek oldu
FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey 2019 kapsamında toplam 40 ülkeden 800 öğrenci, koç ve jüri üyesinin katıldığı renkli gecede ülkelerin bayrakları fuarizmir çatısı altında toplandı. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, umudun ve geleceğin bilimde olduğu bu özel organizasyonda bulunmanın heyecanıyla tek yürek oldu. İzmir’de ilk kez kıtalararası bir buluşmaya sahne olan FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey’e katılan ülkeler ise şöyle: 

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Çin, Danimarka, Estonya, Filipinler, Fransa, Gana, Güney Afrika, Hindistan, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kıbrıs, Kore, Letonya, Litvanya, Lübnan, Malezya, Meksika, Moldova, Nijerya, Norveç, Pakistan, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Şili, Tayland, Tayvan, Türkiye, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com