Ana sayfa » Güncel » SOCAR’DAN BASINA İFTAR VE SONRASINDA BASIN TOPLANTISI..

SOCAR’DAN BASINA İFTAR VE SONRASINDA BASIN TOPLANTISI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-SOCAR Türkiye İzmir ve Aliağa yerel basın mensuplarına yönelik bir iftar düzenledi. İftara, Petkim Genel Müdürü Anar Mamadov, Star Rafinerisi Genel Müdürü Mesut İlter, SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte ve Petkim Kurumsal İletişim Direktörü Bilge O’flaherty ev sahipliği yaptı.

İftar yemeği sonrası basın toplantısı şeklinde devam etti. Basın mensupları her Mammadov, İlter ve LeComte’ye SOCAR’ın devam eden yatırımları, Petkim ve Star Rafinerisinin üretim süreçlerine ilişkin sorular sordular.


Kuzey Ege Haber; Sayın Mammadov, geçtiğimiz günlerde SOCAR’a Petkim Yarımadası üzerinde “Özel Endüstri Bölgesi” İmtiyazı, verildi Cumhurbaşkanlığı Hükümetince. Bu imtiyazın SOCAR’a pratikte ne faydası olacak?


“YENİ YATIRIMLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇACAK, BAZI SÜREÇLERİ KISALTACAK”

“Özellikle bizim yeni yatırımlarımızla ilgili tüm bürokratik süreçleri daha da kolaylaştıracak. Tek noktadan bizim izin ve ruhsatlarımız verilecek. Buda bizim yeni yatırımlarımızın önünü açması bakımından çok faydalı olacak. Bunun yanı sıra bazı süreçleri de kısaltmış olacak.”

-Bu soru Sayın İlter’e. Geçtiğimiz günlerde, STAR’ın kükürt sahasında bulunan bir siloda patlama oldu, neyseki yaralanma yada can kaybı yaşanmadı. Star’da 35 yeni teknoloji kullanıldığını söylediniz az önce. Üretime geçtikten hemen sonra bu olay neden meydana geldi. Siz bu konuyla ilgili kamuoyuna hiç bir açıklama yapmadınız, neden ?


“EKİP KURDUK, NEDENİN NE OLDUĞUNU ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Siz iki dakika sonra fotoğraf ve video ile olayı girdiniz zaten. O olay bir patlama değildi, kükürt tozlarının sıkışmasından kaynaklandı, dediğiniz doğru. Bir alevlenme yada yangın olmadı. 10 dakika içerisinde sahada tedbirler hızlı bir şekilde alındı. Hiç kimsenin burnu kanamadı, canı yanmadı. Ciddi bir maddi hasarda olmadı. Benzer sektörlerde bu tür olaylar zaman-zaman istenmese de yaşanmaktadır. İnsan hatası yada sistemlerden kaynaklanmaktadır bu tür kazalar. Ancak biz her olayı ciddi bir şekilde analiz ediyor, değerlendiriyor ve aynı olayı tekrar yaşamamak için ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bu olayın akabinde de hemen bir çalışma grubu kuruldu, arkadaşlarımız değerlendirmelerini 15 gün içinde de yapmak zorundalar, böyle bir kuralımız da var kendi içimizde, benzer bir olayı yeniden yaşamamak için. Biz buna, olaylardan ders çıkarmak diyoruz. Hala tam nedenin ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz.”


-Sayın Mammadov, az önce SOCAR’ın Türkiye’de 19 milyar dolarlık bir yatırım projesi olduğu söylediniz. Termik Santral bu 19 milyarın içinde mi ?. Hatırlayabileceğiniz gibi size Petkim’de yapılan toplantı da, STAR’ın devreye alınmasıyla birlikte elektrik tüketiminizin çok daha fazla olacağını ve Çayağzı bölgesinde daha önce kurulması planlanan Termik Santralla ilgili planlarınızda bir değişiklik olup-olmadığını sormuştum. Tekrar soruyorum, yapacakmısınız o termik santralı ?.


“STAR’IN VE PETKİM’İN İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN YENİ BİR SANTRAL SÖZ KONUSU OLABİLİR”
“Hayır, termik santral yatırımı 19 milyar doların içinde değil. Ancak bu konuda bir şey açıklamak için henüz çok erken. STAR’ında, PETKİM’inde ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir santral söz konusu olabilir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com