Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİN, 4X4 ZIRHLI MUHAREBE ARAÇLARI AB YOLUNDA..

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİN, 4X4 ZIRHLI MUHAREBE ARAÇLARI AB YOLUNDA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türk savunma sanayisi tarafından üretilen ürünlerin kullanıldığı ülkelerin sayısı giderek genişliyor. Macaristan Savunma Kuvvetleri’nin “Ulusal Savunma Günü” etkinlikleri kapsamında paylaştığı fotoğraflarda, Ejder Yalçın 4 x 4 zırhlı muharebe aracı ve Yörük 4 x 4 hafif zırhlı aracı dikkatlerden kaçmadı.

Ejder Yalçın ve Yörük’ün de sergilendiği Ulusal Savunma Günü etkinliğinde Macaristan, Sovyetler döneminden kalma askeri araç ve teçhizatlarının modernizasyonunu sergiledi. Macaristan ile birlikte Yörük ikinci, Ejder Yalçın ise altıncı kullanıcısına ulaştı. Ayrıca zırhlı araçlar ilk kez bir AB ülkesine görev için gönderildi.

Farklı görevler için geliştirilmiş konfigürasyonları da bulunan Ejder Yalçın, meskun mahal ve kırsal alanlar da dahil olmak üzere her türlü arazi şartlarında görev yapabilecek şekilde geliştirildi. Nurol makine tarafından geliştirilen Ejder Yalçın’ın konfigürasyonları arasında Patlayıcı İmha Aracı, Hava Savunma Aracı, Komuta-Kontrol Aracı, Muharebe Aracı gibi araçlar bulunuyor.

Hiçbir zırh plakası eklenmemiş haliyle Seviye 1 balistik korumaya sahip olan Yörük ise farklı zırh plakalarıyla birlikte Seviye 4’e kadar ulaşabiliyor. Buna ek olarak farklı silah sistemleri de eklenebilen Yörük, azami 140 km/sa’ya ulaşan hızı, kısa dönüş yarıçapıyla keşif-gözetleme ve meskun mahal operasyonlarında fark yaratabiliyor..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com