Ana sayfa » Siyaset » ALİAĞA CHP’DE 6 İSTİFA ! BAŞKAN CİRİT’TEN AÇIKLAMA..

ALİAĞA CHP’DE 6 İSTİFA ! BAŞKAN CİRİT’TEN AÇIKLAMA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Ustaoğlu Cirit 6 ilçe yönetim kurulu üyesinin istifa etmesine yönelik olarak basın açıklaması yaptı. Cirit’in yaptığı açıklama şöyle;

Değerli basın mensupları:

2017 Aralık ayında olağan kongre süreci sonucu Sayın Özcan Durmaz başkanlığında CHP Aliağa ilçe yönetimi olarak görev yapmaya başladık.

31 Mart yerel seçimleri nedeniyle Sn.Ozcan Durmaz belediye başkanlığı adayligi icin istifa ettiğinden yönetim kurulundan 13 kişinin oyunu alarak ilce baskanligina seçildim.Ozcan Durmaz belediye başkanı adayı olduğunda her bakımdan kazanması için yönetim olarak her birimiz çaba gösterdik.

Büyükşehir %56,8 ile birinci oldu.Daha önce 5 belediye meclisi üyesi ile mecliste temsil hakkı kazanmisken %49 ile ilçede birinci parti olup14 meclis üyesi ile çoğunluğu sağladık ama maalesef belediye başkanlığını %46.6 ile kaybettik

Bu seçim için temel iki çalışmamız vardı. Dogal olarak adayimizin kendi çalışmaları ve yönetim olarak ona vereceğimiz destek,teknik altyapı ve CHP anlayışını tanıtmak.Sn.Ozcan Durmaz 5 yıl ilçe başkanlığı yaptığı ve çok seçim geçirdiği için başkanlık seçimi O’nun komutasında yürüdü.

Biz yönetim olarak alan raporlama, başkan adayimizin projelerini tanıtma ,CHP ‘nin belediyecilik anlayışını halkımıza anlatma,büyükşehirin çalışmalarını Aliağa halkına anlatma, sandık örgütlenmesi ve başkan adayimizin isteklerini yerine getirmeye çalisarak, zaman zaman uyarılarda bulunarak zaman zaman da öneriler sunarak süreci yönetmek için gayret gosterdik.Fakat maalesef belediye başkanlığını kaybettik 

Sosyal demokrasinin temel dayanağı biz olabilmektir. Biz olarak girdiğimiz bu seçimden belediye baskanligini alamadığımız için vazgeçmek özellikle ittifakların bile çok onemli olduğu bu dönemde CHP ‘nin temel ilkelerine de ters düşmektir.

Seçim değerlendirmesi için il başkanımız ve il yöneticilerimizle genişletilmiş danışma kurulu toplanmiş ve seçim sonucu değerlendirilmiştir. Yonetim kurulunda da değerlendirme toplantısı yapılmış ancak 6 arkadaşımız seçim sonucunu farkli değerlendirmişler ve bu nedenle yönetim kuruluna istifalarini vermişlerdir.Kendilerine bugüne kadar partimiz adına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz..

 Gülsen Cirit
CHP Aliağa İlçe başkanı

İstifa eden ilçe yönetim kurulu üyeleri şunlar;

Hasan Hüseyin Erden, Namık Kaçar, Fikri Temur, Zafer Maden, Ali Şahinoğlu ve Barış Özkan..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com