Ana sayfa » Güncel » GÜMRÜKÇÜ;”EMEK VE ALINTERİ İLE GEÇİNEN TÜM ÇALIŞANLARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN”

GÜMRÜKÇÜ;”EMEK VE ALINTERİ İLE GEÇİNEN TÜM ÇALIŞANLARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gümrükçü’nün mesajı şöyle;

“Geçtiğimiz Mart aynın sonunda yapılan yerel seçimlerde Çiğli tarihinde ilk kez % 62 oy alarak, İzmir’de 5. Türkiye’de 19. büyük başarıyı yakaladık.

Bu başarının en önemli anahtarı “Belediye yönetiminde adamcılıktan uzak, liyakata dayalı bir yönetim anlayışı getireceğimiz ve Belediyeyi toplumun ihtiyaçlarına göre yeniden organize edeceğimiz” noktasında halkımıza verdiğimiz sözdür.

Bu kapsamda; belediye personelimizi, eğitimine, ilgi alanına, tecrübesine göre sınıflandırıp verimli olduğu alanlarda görevlendirmek yani LİYAKATA dayalı bir yönetim anlayışını yerleştirmek ve “BANKAMATİK” olarak tabir edilen anlayışla mücadele etmek öncelikli görevimizdir.

Verdiğimiz mücadelede attığımız ilk adımda, ESKİYEN bir anlayışın yönettiği ŞEBEKE aracılığı ile 1 Mayıs’ın yakın olması istismar edilerek kamuoyu yanlış yönlendirilmeye çalışılmıştır.

Belediyemizde örgütlü sendika yöneticilerinin verdiği AŞIRI tepkiye rağmen, yaptığımız görüşmede kendilerinin de anladığı gibi maalesef Çiğli Belediyesi’nde emek vermeden maaş alan kişiler olduğu görülmekte ve bu gerçek Çiğli halkının büyük çoğunluğu tarafından da bilinmektedir! “ANCAK BU BÖYLE GİTMEZ, SÖMÜRÜ DEVAM ETMEZ, YEPYENİ BİR HAYAT GELİR, BİZDE VE HER YERDE.”

Geldiğimiz noktada: Çalışmayarak, işyerine gelmeyerek vb. yurttaşlarımızın ödediği vergilerle ödenen maaşları alanları savunmak, korumak halkımıza verdiğimiz söze ihanet etmek olur.

Bu durum, ahlaki olmadığı gibi “SOLCULUK”, “DEVRİMCİLİK”, “SENDİKACILIK” vb. kelimelerinin altında da gizlenemez.

ADALET için 420 kilometre yol yürüyen bir liderin görevlendirmesiyle Belediye Başkanlığı makamına aday gösterilen şahsım ve arkadaşlarım adil olmayan bir davranışın içine girmedik ve girmeyeceğiz.

Belediye Başkanı olarak, işçilerin toplumsal duyarlılığının geliştirilmesi, siyasal duyarlılığının arttırılması, bilinçlendirilmesi ile işine ve iş yerine sahip çıkarak, yönetsel süreçlere katılmalarının modelini geliştirmek için mekanizmalar kurmak üzere çalışmalar başlatacağımızı yeniden ilan ediyorum.

Yetkili sendikamızın yöneticilerine, BANKAMATİK olarak, çalışmadan belediyemizden maaş alan, halkımızın vergilerini sömüren kişilerin tespiti ve değerlendirilmesi konusunda yaptığımız ortak çalışma teklifinin kabul gördüğünü görmekten büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.

Çigli Belediye Başkanı olarak bir kez daha altını çiziyorum ki; işine sahip çıkan, emeğiyle çalışıp, Çiğli halkına hizmet eden hiçbir arkadaşımızın kaygılanmasına gerek yoktur, halkımız da verdiğimiz sözlerden geri adım atmayacağımıza emin olmalıdır.

Emeğinin ve alınterinin karşılığını almak için çalışan ve mücadele eden bütün emekçilerin 1 MAYIS bayramı kutlu olsun!

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com