Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » İLK YERLİ TURBOJET, TESTLERİ BAŞARIYLA GEÇTİ..

İLK YERLİ TURBOJET, TESTLERİ BAŞARIYLA GEÇTİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Savunma sanayinde yerli üretime dönüş çabaları devam ediyor. Bu alanda üretilen son ürünlerden bir tanesi, seyir füzeleri ve hedef uçak gibi araçlarda kullanılacak olan KTJ-3200 turbojet motoru oldu.

Motorun testleri gerçekleştirildi ve yerli tubojet motor, bütün testlerden başarıyla geçti. Testler sonrasında turbojetin üreticisi Kale Grubu’nun Başkanı Osman Okyay, bazı açıklamalarda bulundu.

Okyay, açıklamasında ülkemizde ilk defa bir turbojet motor yapıldığını, altyapı eksikliğinden dolayı çekirdek motorun yanında ek parçaları da kendilerinin üretmeleri gerektiğini söyledi.

Zorlu bir geliştirme süreci gerçekleştirdiklerini ve kendilerini gittikçe zorlaşan bir projeye adadıklarını söyleyen Okyay, yoğun çalışmaları sonucunda dünyadaki benzerlerinden aşağı kalmayan, ileri seviye bir turbojet motor üretmeyi başardıklarını söyledi.

Okyay, Kale Havacılık ve Kale Grubu’nun başka çalışmaları da olduğunu ve F-35 savaş uçakları için parça üretimine de devam ettiklerini söyledi.

Yüksek itiş gücüne, düşük yakıt tüketimine ve farklı irtifa/hız koşullarında başlatılabilme özelliğine sahip olan motor, 2019 yılı içerisinde yerli füzeler olan SOM füzelerinde kullanılmak üzere TSK envanterine eklenecek. Turbojet, yarın başlayacak olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda da yer alacak..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com