Ana sayfa » Yerel » “İŞTEN NEDEN ÇIKARILDIĞIMIZI BİLMEK İSTİYORUZ”

“İŞTEN NEDEN ÇIKARILDIĞIMIZI BİLMEK İSTİYORUZ”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesi geçtiğimiz günlerde Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışın 3 personeli işten çıkardı. Mehmet Emin Şavur, Ali Ekber Targay ve İbrahim Başak adlı işçilere kendi iddialarına göre işten çıkarma nedenleri belirtilmedi.

Bu işçilerle yaptığımız görüşme de, 4 nolu kod ile işten çıkarıldıkları ifadesinde bulundular. Gerekçe gösterilmeden ve bildirimde bulunulmadan işten çıkarıldıklarını özellikle vurguladılar, üçüde. İşçiler fesih bildirgelerini geçtiğimiz çarşamba günü aldıklarını söylediler.

Dün, yine Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan 3 personelin daha işine son verildi. Aldığımız bilgiye göre, Hasan Koçak, Metin Cengi ve Feti Yarıcı’ya fesih bildirgeleri pazartesi günü verilecek. Onlarda henüz neden çıkarıldıklarını bilmiyorlar, sadece işe gelmemeleri söylenmiş kendilerine.

İbrahim Başak, Aliağa Belediyesinin yaklaşık 11 yıllık işçisi, evli bir çocuk babası. Hasan Koçak’ta evli, iki çocuğu var. Ali Ekber Targay, 5 buçuk senelik işçi, o da iki çocuk sahibi, Metin Cengi, o da 5 buçuk senelik evli ve ili çocuklu. Feti Yarıcı ise 6 buçuk yıllık evli iki çocuğu var.

Bugün bu üç işçiyle bir görüşme yaptık, ve neden işten çıkarıldıklarını sorduk. Grup adına Mehmet Emin Şavur şunları söyledi;

“HİÇ BİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN İŞİMİZE SON VERİLDİ”

“İşimize ve amirlerimize karşı hiç bir şekilde saygısızlıkta bulunmadık. Herhangi bir şekilde sözlü yada yazılı ihtar almadık yada ücret kesintisine uğramadık. Hiç bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldık. Mesai saatimizi bitirdik, saat 5 buçukta muhasebeden bir telefon aldık, iş akdimizin fesh edildiği bildirildi bizlere. Sonrasında sendikacılarımızla görüşmeler yaptık. Bu süreç halen devam ediyor. 

“PAZARTESİ GÜNÜ GENİŞ KATILIMLI BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK”

Bugün aldığımız karar doğrultusunda pazartesi günü akşam saat altı gibi basın açıklaması yapacağız. Sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve stk temsilcilerinin de iştirakiyle geniş katılımlı bir basın açıklaması yapılacak. Başkan Serkan Acar yada Belediye yetkililerinden neden işten çıkarıldığımıza dair bir açıklama yapmalarını bekliyoruz.


ALİAĞA HALKININ NEDEN İŞTEN ÇIKARILDIĞIMIZI BİLMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Eş, dost, tanıdıklar bize neden işten çıkarıldığımızı soruyor onlara cevap veremiyoruz çünkü bunun nedenini bizde bilmiyoruz. Bu durum bizi kahrediyor. Aliağa halkının bizim hangi sebeple işten çıkarıldığımızı bilmesi gerekir diye düşünüyoruz..” Bu arada üç arkadaşımıza daha sözlü bildirimde bulunduğuna dair bigi aldık. Onların çıkışlarını pazartesi günü verilecekmiş. Bu sürecin devam edeceği belli oluyor, bu çok üzücü..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com