Ana sayfa » Yerel » PETKİM EMEKÇİSİ, TÜPRAŞ EMEKÇİSİNE DESTEK İÇİN YÜRÜDÜ..

PETKİM EMEKÇİSİ, TÜPRAŞ EMEKÇİSİNE DESTEK İÇİN YÜRÜDÜ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tüpraş’ta kilitlenen toplu iş sözleşme görüşmelerinde arabulucu sürecinde de Petrol-İş Sendikasının talepleri doğrultusunda bir ilerleme olmuyor. Olmadığı gibi Tüpraş İşvereni işçilerin kazanılmış hakları üzerinden bir takım kısıtlama çabalarında bulunmaya yönelik teklifler yapıyor.

Bu sabah 08:16 vardiyasına gelen Petkim işçisi Tüptaş işçisine destek vermek amacıyla Tüpraş’a kadar yürüdü. Ellerinde; “Petkim Tüpraş İşçisi, Direnişin Simgesi” yazılı pankart taşıyan işçiler, “Birleşe-birleşe kazanacağız” ve “Tüpraş İşçisi yalnız değildir” şeklinde sloganlar atarak yürüyüş kolu düzeninde Tüpraş’a yürüdü.

Petkim emekçisi Tüpraş kapısında Tüpraş emekçilerinin alkışlı tezahüratlarıyla karşılandı. Halaylar çekildi, oyunlar oynandı, Yaşasın sınıf dayanışması, Koç Holding baksana kaç kişiyiz saysana, Direne-direne direnişten zafere sloganları atıldı.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay çok sert ifadeler bulunan bir konuşma yaptı. Oktay, Tüpraş İşverenini bir kez daha uyarıp, kazanılmış haklarımızı geri vermeyeceğiz, bizi bunlarla sınamayın. Bu sürecin masa başında anlaşmayla sonuçlanmasını istiyoruz. Haklarımızı alıncaya kadar da ne gerekiyorsa yapacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın şeklinde” ifade de bulundu. 

Eylem sonrası Petkim işçisi Petkim’e geri döndü..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com