Ana sayfa » Güncel » “SARAYIN SAVAŞI HALKA KARŞI” DEDİLER, GEDİZ ELEKTRİK ÖNÜNDE FATURALARI YAKTILAR!..

“SARAYIN SAVAŞI HALKA KARŞI” DEDİLER, GEDİZ ELEKTRİK ÖNÜNDE FATURALARI YAKTILAR!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, son günlerde elektriğe gelen fahiş zamları ve yurttaşlara büyük zorluk yaşatan Isparta’daki elektrik kesintilerini protesto etti. Konak Gediz Elektrik şubesi önünde basın açıklaması yapan TİP’liler, elektrik faturalarını yaktı.

TİP İzmir İl Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Saray iktidarının halka yeni yıl hediyesi zamlar oldu. Elektriğe %127 ile tarihin en büyük zammı yapıldı. Doğalgaza, benzine, LPG’ye, ulaşıma, yol köprü ücretlerine, vergilere, arpa ve buğdaya zam geldi.

Bu zamlar hesaba katılmadan bile TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı %48. Bağımsız araştırmacılar gerçek enflasyon oranının, yüzde 114’leri aştığını söylüyor.

‘KAŞIKLA VERDİLER, KEPÇEYLE ALDILAR..’

Asgari ücret için açıklanan %50 zam iki ay içerisinde eridi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen ucube sisteme geçildiğinden bu yana döviz kuru tam 4 kat arttı.
“Nas, nas!” diye ortada gezenler; hem kredi faizlerini, hem devletin borçlanma faizlerini, hem de kur yükselterek hepimizi yoksullaştırdı.
Döviz kurlarındaki dalgalanmaları, yandaşlarına, zenginlere önceden haber verdiler. Zenginler, yandaşlar bir gecede servetine servet kattı, biz soyulduk.

SARAY’IN SAVAŞI HALKA KARŞI’

Zamların açıklandığı gün vergi kaçıran para babalarına bir kez daha varlık barışı ilan ettiler.
Yapılanların başka bir adı, izahı yok. Saray, halka ekonomik bir savaş açtı.
Organize bir şekilde halkı soyuyorlar! Beceriksiz değiller, bilerek ve isteyerek bizi ekonomik yıkıma uğratıp ceplerini dolduruyorlar.

‘TÜM ÜLKE BU KARANLIKTAN KURTULMALI’

Isparta’ya 4 gündür elektrik verilmiyor. Yüzbinlerce yurttaş kış koşullarında ısınamıyor, mum ışığında yaşamaya çalışıyor. Makineye bağlı yaşamak zorunda olan hastaların hayatı tehlikede. Özelleştirilen elektrik, su, doğalgaz, internet gibi hizmetlerle şirketlerin eline mahkum edilen halk tamamen yalnız bırakıldı. Tüm bunların sonucunda 70 yaşında bir yurttaşımız ise donarak hayatını kaybetti.

Kış ortasında yaşanan bu sefaletin sorumlusu; dört gündür sorunu çözemeyen, Cengiz ve Kolin’in sahibi olduğu Akdeniz Elektrik, AKP’li Isparta Belediyesi ve “bizden önce elektrik yoktu, insanlar gaz lambası altında oturuyordu.” Diye göz kırpmadan yalan söyleyebilen, bin odalı saraylarında elektriği sınırsızca kullanırken milyonlarca emekçiye kesintileri ve zamları reva gören iktidardır!

Sorumlular derhal istifa etmeli, özelleştirilen kurumlar kamulaştırılmalı ve kar için değil halkın yararına çalışmalıdır.

‘KONUŞMA DEĞİL, ÖRGÜTLENME ZAMANI..’

Yurdun her yanında, her evde, her iş yerinde insanlar sadece bu zamları konuşuyorlar. Bugün sadece konuşma vakti değil, örgütlenme zamanı.
Bu yağmanın, bu hırsızlığın hesabını soralım. Sütümüzden, ekmeğimizden çalanları tanıyoruz. Çocuklarımıza oyuncağı, ısınmayı, sıcak suyu çok görenleri biliyoruz. Karşımıza geçip kombiyi 50’ye düşür diyenle, kendisi beş bin liralık atkı takarken bize “ekmek soğan ye” diye nutuk çekenle görülecek hesabımız var.

Halka bedel ödetip sermayeye kaynak aktaran bu düzeni ters yüz edebiliriz. Ne kadar örgütlüysek, o kadar güçlüyüz. Yan yana geleceğiz; hırsızı, yağmacıyı alt edeceğiz.

Halka savaş açan kaybeder, kaybedecekler. Bu düzenin sahiplerini yeneceğiz.

Geri adım atmak yok. Birlik olacağız, hırsızı iktidardan indireceğiz. Çaldıklarını geri alacağız!..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com