Ana sayfa » Kültür-Sanat » “ALİAĞA COĞRAFYA ATLASI KİTABI”NIN DAĞITIMI 3 MAYIS’TA SONA ERİYOR..

“ALİAĞA COĞRAFYA ATLASI KİTABI”NIN DAĞITIMI 3 MAYIS’TA SONA ERİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık uygarlık birikimini, kültürünü, coğrafik yapısını, arkeolojisini ve balıkçı kasabasından dev bir sanayi kentine hızla dönüşümünü kültür yayınları ile gelecek nesillere ulaştırmayı amaç edinen Aliağa Belediyesi, bu kapsamdaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Aliağa Belediyesi’nin “Aliağa Kent Kitaplığı” adı altında yayınladığı kültür yayınlarından olan ve okurların yoğun ilgi gösterdiği Aliağa Coğrafya Atlası kitabının dağıtımı 3 Mayıs 2019 tarihi itibariyle sona erecek.

Nisan ayı boyunca dağıtımı devam eden, Doç. Dr. Emre Özşahin ve Dr. Öğr. Üyesi İlker Eroğlu tarafından hazırlanan 120 sayfalık kitap Aliağa ile ilgili coğrafi verilerin toplanması, görselleştirilmesi, analizi ve dağıtımı bakımından büyük önem taşıyor.

ALİAĞA’NIN GELECEĞİNE IŞIK TUTAN BAŞUCU KİTABI..

“Aliağa Coğrafya Atlası”, ilçenin jeolojik, jeomorfolojik, iklim, hidrografya, toprak, bitki örtüsü, nüfus ve yerleşme, tarım ve hayvancılık, arazi kullanımı, sanayi ve ticaret ile turizm özelliklerini okuyucuya tanıtıyor. Harita ve fotoğraf içeriğiyle desteklenen atlasın içinde yer alan bilgiler, farklı kişi, kurum ve kuruluşlardan alınan tematik haritalar veya istatistiksel verilerin arazi çalışmaları eşliğinde toplanan yersel verilerle birleştirilip, bilgisayar ortamında işlenmesi sayesinde elde edildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com