Ana sayfa » Güncel » “TÜPRAŞ’TA, İŞVEREN BASKIYI ARTTIRIYOR, İŞÇİYİ TEHDİT EDİYOR ! “

“TÜPRAŞ’TA, İŞVEREN BASKIYI ARTTIRIYOR, İŞÇİYİ TEHDİT EDİYOR ! “

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal Medya üzerinden örgütlenen, Petrokimya İşçileri Biriliği Tüpraş’ta tıkanan ve arabulucuya giden sözleşme sürecine yönelik bir açıklama yaptı. Birliğin sosyal medyadan paylaşılan açıklamasının metni şöyle;

“Tüpraş’ta Tüm Vardiyalar İşyerine Girdi, Terk Etmiyor! İşveren Baskıyı Arttırıyor, İşçiyi Tehdit Ediyor!

Sözleşme sürecinin tıkanmasıyla birlikte Tüpraş işçileri eylemlerini büyütüyor! Üretim devam etse de tüm vardiyalardaki işçiler de hafta tatilindekiler de Tüpraş’a gelerek, işyerini terk etmeme eylemi başlattı!

Bir süredir yönetimin direktifleri doğrultusunda beyaz yakalılar işçilere türlü baskı ve tehditlerde bulunuyor. “İşbaşı yapmazsanız yevmiyeniz kesilir” denilirken sosyal medya aracılığıyla direnişini duyuran, mücadeleyi büyütmek isteyen işçiler “dava açılır” denilerek korkutma ve yıldırma politikaları uygulanıyor. Ayrıca “eylemlerden doğacaklardan siz sorumlusunuz” denerek işçiler tehdit ediliyor. Direnişi ziyerete gelenler engellenmeye çalışılıyor!

Şu iyi bilinmelidir ki TÜPRAŞ İŞÇİSİ ASLA YALNIZ DEĞİLDİR! 

Baskı ve tehditlerini adını bulaştırmadan kapsam dışı çalışanlara yaptıran, hiç bir dayanağı bulunmayan korkutma politikalarıyla işçileri mücadeeden koparmaya çalışan KOÇ HOLDİNG’e işçi sınıfı olarak cevabını verelim! Sınıf Dayanışmasını Yükseltelim!

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ !”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com