Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ASELSAN, GÖKDENİZ’İ TANITTI..

ASELSAN, GÖKDENİZ’İ TANITTI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ülkemiz, son yıllarda savunma sanayisinde yerelleşme adına büyük yatırımlar yapıyor. Özellikle son 2-3 yıldır bu yatırımların karşılığını görmeye başladık.

İHA teknolojisi başta olmak üzere pek çok alanda yerli ürünler tanıtan şirketlerimizden ASELSAN, bugün yeni yerli hava savunma sistemi Gökdeniz’i tanıttı.

IDEF 2019 fuarında Aselsan tarafından tanıtılan Gökdeniz, deniz platformlarında yakın hava sistemi olarak hizmet verecek. Yapılan açıklamaya göre Gökdeniz; insansız hava araçları, uçaklar, helikopter, güdümlü anti gemi füzeleri gibi gök cisimlerine karşı Türk savaş gemilerini koruyacak. Gökdeniz, ayrıca yakın zamanda asimetrik su üstü tehditlerine karşı da koruma sağlayacak.

İsteğe göre otonom veya operatör kontrolünde hizmet vermesi planlanan Gökdeniz, 35 mm parçacıklı mühimmat kullanacak. 3 boyutlu arama radarı, atış kontrol radarı ve E/O algılayıcılarla donatılan savunma aracı, bu sayede kötü hava koşullarında veya gece de aktif bir şekilde kullanılabilecek.

Aselsan’dan yapılan açıklamaya göre Gökdeniz’de ayrıca Otomatik Şeritsiz Mühimmat Besleme Mekanizması da bulunuyor. Bu mekanizma sayesinde iki farklı tipte mühimmat sisteme yüklenerek bu ikili arasında geçiş yapılabilir..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com